Collaboratieve robots

Bij AWL zijn wij ervan overtuigd dat collaboratieve robot (cobot) technologie voor het komende decennium een game changer gaat worden. Dit geldt zowel voor de metaalverwerkende als de automobielindustrie.

De belangrijkste voordelen van cobots in vergelijking met industriële robots zijn:
- Veilige samenwerkingsprocessen (samen met menselijke collega's)
- Eenvoudige programmering.

Samenwerkende automatisering biedt mensen en robots de kans om hun eigen unieke en sterke punten in te brengen; mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit, terwijl robots een onuitputtelijk uithoudingsvermogen voor nauwkeurige repetitieve taken leveren. Deze mix maakt automatisering met cobots interessant voor de maakindustrie van kleine partijen met een grote variatie.

Lascobot

Eenvoudig programmeren

Voor kleine reeksen repetitieve lastaken kunnen bedrijven profiteren van de precisie van robots en de repetitiviteit ervan. Met andere woorden: de lasser moet zelf in staat worden gesteld om de robot te programmeren voor een nieuwe taak, zonder tussenkomst van een integrator. Met het cobotlasstation, waar AWL op zijn lasafdeling ook zelf gebruik van maakt, wordt dit mogelijk. De consistentie van de kwaliteit van het eindproduct is afhankelijk van de senioriteit van de lasser.


Autonoom moerlasstation

Samenwerkingsprocessen

Met betrekking tot de lasapparaten van AWL kan het interessant zijn om aan de kant van de operator een cobot toe te voegen, als een collega die ondersteunt bij het voorbereiden van producten voor het primaire proces. Moerlassen is bijv. vaak handwerk dat door een operator bovenop diens andere werk moet worden uitgevoerd. Door deze taak door een cobot over te laten nemen, staat er minder druk op de cyclustijden van het AWL-lasstation en wordt de kwaliteit van het moerlassen verbeterd, omdat deze niet afhangt van de vraag of de operator een vaste hand heeft.


Bin picking

Repetitieve taken

Machineoperators werken op veel werkplekken waar zij producten in een machine laden. In veel gevallen werden deze producten lukraak in een bak gelegd, waar de medewerker ze één voor één uithaalt. Door een cobot te combineren met vision-technologie kan deze repetitieve taak van de medewerker worden overgenomen. Het voordeel is dat de cobot flexibel met verschillende machines kan werken en maar weinig vloerruimte inneemt.


De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker omdat in veel bedrijfstakken het zwaartepunt van de productie is verplaatst van grote partijen met weinig variatie naar lage volumes met veel variatie. Dit betekent meer variatie en meer menselijk ingrijpen.

Wat kan AWL voor u doen?

Samen met u kunnen wij de fysieke concepten construeren voor de integratie van cobots in uw fabriek. Een van de concepten die wij bouwen is het automatiseren van verschillende taken in uw “onderdelenrek", zoals het labelen, graveren of moerlassen. Een ander fysiek concept dat wij kunnen construeren is het creëren van een optimale werkomgeving voor uw handmatige lasser door het gebruik van een co-lasser. AWL brengt de oplossing, van concept tot uiteindelijke levering, naar uw fabriek als een sleutelklaar project.


Waarom AWL?

Wij zijn een ervaren specialist op het gebied van las- en verbindingstoepassingen in een aantal van de meest veeleisende takken van industrie van het moment. AWL biedt u een volledig geïntegreerde oplossing met veiligheid als hoge prioriteit.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een pilootproject?

Neem contact met ons op

DO YOU WANT TO WORK HERE?

View the latest vacancies below.

Key Account Manager

The Netherlands

Solliciteer nu!

Full Stack Developer

The Netherlands

Solliciteer nu!

Hardware Engineer

The Netherlands

Solliciteer nu!

Business Process Analyst

The Netherlands

Solliciteer nu!

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top