Research & Development (R&D) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het beheren van het productportfolio van AWL. In een wereld waarin technologie, automatisering en robotisering de komende jaren zullen domineren, zorgen wij ervoor dat onze klanten voorop blijven lopen. Dat zit in ons DNA.

Innovatie

Onze passie is om klanten altijd een stap voor te blijven.

Door de trends in de markt te volgen, naar onze klanten te luisteren, ons gezonde verstand en onze expertise te gebruiken, kunnen wij antwoorden en oplossingen bieden voor de uitdagingen die op u en ons afkomen. Dit doen wij door innovatieprojecten uit te voeren en door te werken aan open innovaties. Open innovatie houdt voor ons in dat wij actief deelnemen en samenwerken aan innovatieprojecten met klanten, leveranciers, partners, universiteiten en instituten.

Wij zijn ervan overtuigd dat innovaties nodig zijn om vitaal te blijven voor de toekomst.

“Modularisatie maakt standaardisatie mogelijk met zichtbaar maatwerk” - Volkswagen Group

Modularisatie

In een wereld waar prijs en doorlooptijd continu onder druk staan, speelt standaardisatie een belangrijke en grote rol. AWL is in een vergevorderd stadium om het portfolio te modulariseren om zo aan de klantvraag te voldoen en een wereldwijde partner te zijn.

Een aantal jaar geleden zijn wij dit proces begonnen voor onze MAG- en puntlascellen. Afgelopen jaar zijn wij gestart met het ontwikkelen van een modulaire lasercel en modulaire mal. AWL ontwikkelt zich de komende jaren verder met concepten als ‘plug & play’ en flexibele modules en blijft daarmee investeren in modularisatie.

3D-Metaalprinten

AWL heeft ervaring opgedaan met het printen van metalen onderdelen in 3D. Wij willen deze techniek steeds meer gebruiken om complexe maatwerkonderdelen eenvoudig te produceren en te integreren in onze machines. Dit maakt het voor ons mogelijk om enerzijds maatwerk te bieden en anderzijds sneller machines op te kunnen leveren. AWL onderzoekt verdere mogelijkheden voor toepassing van 3D-metaalprinten in haar machines.

Smart robot-toepassing

De effectiviteit van uw robots verhogen, is een belangrijk aandachtspunt van AWL. Hiervoor ontwikkelen wij intelligente toepassingen. Wij hebben visuele applicaties ontwikkeld die het mogelijk maken om 3D-CAD data om te zetten in robotcode en vervolgens deze data te bewerken. Hiermee vereenvoudigen wij het proces. Zo kunnen laspunten zonder veel programmeerwerk verlegd worden en kunnen complete vormen verdraait, geschaald, verschoven en of zelfs gespiegeld worden.

Softwarebesturing

Het ontwerp van de machinebesturing heeft grote invloed op de kwaliteit van een productieproces. AWL gebruikt een gedegen methodiek om functionaliteit te specificeren en deze te vertalen naar een slim ontwerp van de machinebesturing. De architectuur van de machinesoftware heeft een gedegen en transparante opbouw. Als klant krijgt u hierdoor gegarandeerde betrouwbaarheid en snelheid van de machine en zijn eventuele problemen snel te detecteren via de gebruiksvriendelijke Human Machine Interfaces (HMI).

Webbased Human Machine Interface

HMI’s verzorgen het grootste gedeelte van de interactie tussen de machine en de bediener. De HMI moet eenvoudig zijn voor de bediener, de juiste diagnose leveren voor de servicemonteur en een duidelijke visualisatie geven van de productiedata aan de fabrieksleider. AWL is begonnen aan de ontwikkeling van een webbased HMI. Het grootste voordeel van overstappen naar een webbased omgeving, is de flexibiliteit die de technologie biedt. Zo kan de HMI straks te benaderen via een laptop, panel én smartphone.

Lassen van aluminium

In de komende jaren zal er steeds meer aluminium worden toegepast bij de productie van auto’s om gewicht te besparen. Om op die ontwikkeling voorbereid te zijn, investeert AWL doorlopend in het onderzoek naar het laser- en puntlassen van aluminium.

In ons Experience center lassen wij met een robot-puntlascel aluminium. Hiermee doen wij kennis en ervaring op en testen wij de applicatie en doorlooptijd.

Augmented reality

Bij augmented reality (AR) wordt er virtuele informatie over de werkelijkheid heen geprojecteerd. AWL onderzoekt de mogelijkheden om AR toe te passen binnen de machinebouw.

De eerste mogelijke toepassing van AR hebben wij in een demo beschikbaar. Deze toepassing kan gebruikt worden om te controleren of de bekabeling van de mal op zijn plek ligt en of deze niet in de weg ligt voor de lastoortsen. Ook ziet AWL augmented reality als mogelijke oplossing voor smart maintenance door middel van het zichtbaar maken van operatorinstructies.

Augmented reality

Augmented reality

Start-stop-tijden met booglassen

AWL is de start-stop-tijden aan het analyseren en verbeteren waardoor de output voor een robot-booglas-combinatie worden verhoogd. Het resultaat tot nu toe is dat wij significante verbeteringen in procestijden hebben gerealiseerd. Samen met de robotleveranciers verbeteren wij de robotsoftware voor de toekomst.

Wilt u meer weten over onze geautomatiseerde oplossingen?

Neem contact met ons op

Wilt u bij ons werken?

Bekijk hieronder de nieuwste vacatures.

 • Afstuderen Robotica

  • Robotic Controls Engineering
  • student

  Enkele voorbeelden van stage/afstudeeropdrachten: - Verbeteren van applicatiesoftware ten behoeve van laserlasrobots. - Software ontwikkeling van patroon import en conversie module die patroon equivalente Robot bewegingsprogramma’s genereert. - Robot User Interface Professionaliseren.

  Solliciteer nu!

 • Control and Safety Specialist

  • PLC Controls Engineering
  • professional

  De besturingsspecialist is verantwoordelijk voor de besturingstechnische architectuur van onze machines. Je beoordeelt project- en klantspecificaties op haalbaarheid. Je maakt een functioneel ontwerp van de machine, waarin de functionaliteit van de machine is gespecificeerd.

  Solliciteer nu!

 • Teamleader Controls Engineering

  • PLC Controls Engineering
  • professional

  Als Teamleader Controls Engineering ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de afdeling Controls Engineering. Deze afdeling bestaat uit onze PLC Software Engineers en Controls System Specialisten. Met jouw kennis en vaardigheden ben je in staat deze professionele groep vakspecialisten te coachen en hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

  Solliciteer nu!

 • Business Unit Manager Parts Manufacturing

  • Management
  • professional

  Als Business Unit Manager Manufacturing ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Parts Manufacturing binnen de AWL Groep. Je zet de Parts Manufacturing op als zelfstandig bedrijf binnen AWL-Techniek.

  Solliciteer nu!

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top