AMR

Autonome Mobiele Robots

Autonome Mobiele robots (AMR’s) zijn veelzijdig inzetbaar. AMR’s kunnen ingezet worden als schakel in uw productieketen. Ze kunnen gekoppeld zijn met uw magazijn, veilig samenwerken in een omgeving met personeel, een volledig autonome fabriek mogelijk maken en inzicht en controle bieden over uw logistieke stromen.

Het gebruik van AMR’s

AMR’s kunnen vrij navigeren zonder extra hulpmiddelen in uw fabrieksomgeving. Dit in tegenstelling tot AGV’s (Autonomous Guided Vehicles) die onder andere magneetstrips in de vloer of reflectoren op de muur vereisen. Ook is het mogelijk dat AMR’s personen en andere voertuigen ontwijken. Dit maakt dat AMR’s zeer flexibel en 24/7 inzetbaar zijn. Routes en locaties kunnen zonder fysieke aanpassingen, ter plekke aangepast worden. Dit zorgt ervoor dat zelfs in zeer dynamische omgevingen logistiek, order-picking en productielijnen geautomatiseerd kunnen worden. Zo is het eenvoudig de capaciteit op en af te schalen. Ook kunnen AMR’s een belangrijke rol spelen in Just-In-Time / Just-In-Sequence productieprocessen. Ze zijn een veilig en efficiënt alternatief voor bemande vorkheftrucks.

Wat kunnen wij u bieden?

Samen met u brengen wij de bestaande en/of toekomstige logistieke stromen in kaart. Wij kunnen de benodigde fysieke en digitale interfaces ontwikkelen om AMR’s naadloos aan te sluiten op uw bestaande machines en magazijn. Dit geldt uiteraard voor de door AWL ontwikkelde machines én voor de machines van derden. Verder ondersteunen wij u in het veranderproces van steeds meer automatisering in uw bedrijf.

AWL zorgt voor de koppeling van de autonome logistieke vloot met uw bovenliggende ERP/MES-systeem. Wij ontsluiten alle relevante data van en naar uw bestaande IT-systemen. Wij bieden inzicht met dashboards, software-interfaces en analyses van uw AMR-vloot. Hiermee kunt u de productiviteit van uw machines en processen verbeteren.

Waarom AWL?

AWL is merkonafhankelijk en heeft een breed portfolio aan betrouwbare AMR-leveranciers. Wij bepalen samen met u de beste oplossing. Wij dragen er zorg voor dat met onze kennis van de merk specifieke complexiteit van vlootmanagement, logistieke optimalisering, routeplanning en vloerindeling een optimaal resultaat wordt behaald.

Wij nemen veiligheid zeer serieus. Focus op veiligheid en gebruiksgemak staan in ons ontwikkelingsproces centraal. Daarnaast zijn wij een Gold Integrator Member van A3 Robotics.

Neem contact met ons op!

Voor overleg en pilotprojecten kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van de leden van ons projectteam.