M-Line Machines

Eindeloze mogelijkheden dankzij M-Line

Om onze klanten nog beter te bedienen heeft AWL een platform van modules voor laserlassen, puntlassen, booglassen, handling en mallen ontwikkeld genaamd M-Line. M-Line is het eerste officiële AWL-product en staat voor ‘Modular Line’. We hebben verschillende modules gedefinieerd om de meest efficiënte combinatie van modulaire machines te creëren. Hiermee kunnen we voldoen aan uw wensen en meer flexibiliteit en kortere levertijden bieden. Wij willen u ontzorgen en geven u graag een goede nachtrust.

Voordelen modulair bouwen

Door modulair bouwen, is er optimale flexibiliteit als het gaat om verschillende productvarianten en het verhogen of verlagen van de productiecapaciteit. Ook is het mogelijk om een machine opnieuw in te zetten. Het vervangen van een bepaald onderdeel is namelijk door de modulaire filosofie zeer eenvoudig. M-Line Machines worden gebouwd uit een bibliotheek met standaard componenten. Zo kunnen wij de machines sneller leveren en is de kwaliteit van de machine zeer hoog omdat de kans op fouten is zeer klein is. De bibliotheek zorgt er ook voor dat het inkopen kosteneffectief; snellere offertes, gedetailleerde scope en duidelijke raamovereenkomsten. De vloeroppervlakte van de machine is een stuk kleiner waardoor het mogelijk is om machines in de fabriek te plaatsen. M-Line is zeer eenvoudig te transporteren omdat elke module door een heftruck precies in een vrachtwagen kan worden geladen.

Modulecombinaties

Vanwege de snelle ontwikkeling van materialen komt het steeds meer voor dat er een combinatie van verschillende verbindingstechnieken nodig is. Ook hiervoor is M-Line de juiste. Er kunnen complete lijnen worden gebouwd met M-Line Spot, M-Line Arc, M-Line Laser en M-Line handlingmodules om zo uw ideale machine te bouwen!

M-Line Spot

M-Line Spot is een weerstandlasmachine, maar dan gebouwd met onze modulaire filosofie. Dit zorgt ervoor dat het voor AWL mogelijk is om machines met verkorte levertijden en meer flexibiliteit te kunnen leveren. Voor hoge volumes is weerstandlassen de ideale verbindingstechniek: snel, betrouwbaar en uitstekend te automatiseren. Als systeemintegrator heeft AWL veel ervaring met het toepassen van weerstandlastechniek, in zowel gerobotiseerd puntlassen als in het bouwen van machines voor projectielassen voor heel verschillende toepassingen.

M-Line Laser

M-Line Laser is ons modulaire concept voor laserlassen. Laserlassen is een veelzijdig proces waarmee een groot aantal materialen kan worden gelast. Lasers worden vaak gebruikt in grootschalige productietoepassingen omdat ze een hoge productiviteit, uitmuntende laskwaliteit en een automatiseringsniveau hebben dat 24/7 kan worden gebruikt. Tel hierbij de voordelen van modulair bouwen bovenop en er ontstaat een machine van topkwaliteit.

M-Line Arc

In zowel de automobiel als metaalverwerkende industrie is booglassen een gerenommeerde verbindingsmethode. De lasapparatuur voor booglassen heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld van analoge naar compleet digitale aansturing, van zowel het lasproces als de draadaanvoer. M-Line Arc is onze modulair gebouwde booglasmachine.

Een veelbelovende toekomst met M-Line

De ontwikkeling van M-Line Machines is op volle toeren. M-Line Spot en M-Line Laser zijn gelanceerd en M-Line Arc volgt snel. Zijn we daarna klaar met ontwikkelen? Nee, M-Line is onze modulaire filosofie voor in de machinebouw, en in de komende jaren zullen we dit verder uitbouwen en continue inspelen op de veranderingen in de markt en technieken. M-Line is klaar voor de volledig geautomatiseerde fabriek.

Ja, ik wil meer informatie over M-Line Machines!

M-Line Jig

Naast M-Line Machines levert AWL ook modulaire mallen: M-Line Jig.