Traceability-oplossingen

Niet alleen noodzakelijk voor terugroepacties

Wanneer sommige producten het einde van de productielijn met defecten bereiken, is het nuttig om inzicht te hebben in het gehele productieproces om zo de oorzaak te kunnen achterhalen. Misschien kwamen de grondstoffen wel allemaal uit dezelfde batch. Of misschien werden alle defecte producten behandeld door dezelfde machine of mal in het proces. Om dit te kunnen achterhalen, biedt AWL diverse traceability-oplossingen aan.

Elk onderdeel is te volgen

Traceability is de mogelijkheid om elk onderdeel en product gedurende het productieproces te volgen, vanaf het moment dat grondstoffen de fabriek binnenkomen tot het moment waarop de eindproducten worden verzonden. Met inzicht in alle gegevens over de routes en processen van een product is het eenvoudiger om de oorzaak van problemen te achterhalen. Problemen kunnen worden geïdentificeerd en snel opgelost om de impact te minimaliseren.

Verbeterd productieproces

Er bestaat vaak het idee dat traceability alleen van toepassing is op producten die mogelijk worden teruggeroepen. In die gevallen is het duidelijk waarom traceerbaarheid belangrijk is. U kunt een defect of besmet product niet effectief terughalen zonder volledig inzicht in de bron, geschiedenis en distributie. Echter helpt traceability ook bij de verbetering van kwaliteit en efficiëntie in het productieproces door fabrikanten inzicht te geven in hun activiteiten en door analyse van de hoofdoorzaken mogelijk te maken.

De beste oplossing voor uw behoefte

Als leverancier van industriële productiemachines, heeft AWL vele oplossingen ontwikkeld om onze machines zo optimaal mogelijk op uw traceability-systeem te laten aan sluiten. Daarnaast kunnen wij zelf ook een traceability-systeem voor onze machines implementeren. Wij kijken graag samen met u wat de beste oplossing is voor uw behoefte.

Ja, ik ben geïnteresseerd in de mogelijkheden van traceability!