Van coil tot kast

Een volledig geautomatiseerd, efficiënt en flexibel productieproces.

Van coil tot kast: een perfecte synergie van twee bedrijven die samen als geheel groter zijn dan de som der delen.

Je kunt alleen veel bereiken, maar soms is het beter om samen te werken. Daarom hebben WEMO en AWL hun krachten gebundeld. Wij garanderen u het snelste en meest efficiënte productieproces voor een perfect product, en verlagen daarbij ook nog de kosten per eenheid.

Conceptoverzicht

Interesse?

The Fabricator | Automation spurs a novel approach to the sheet metal enclosure

Van een vestiging met stand-alone lasersnijsystemen, ponsmachines, pons- en lasercombinaties en rijen lascellen en afkantpersen tot een volledig geautomatiseerde fabriek voor elektrische schakelkasten. Lees de automatiseringsreis van nVent, een klant die zowel WEMO als AWL succesvol heeft geholpen dankzij hun sterke partnerschap en ervaring.

Achter de schermen bij het ABB Striebel & John project

Eén van de meest recente projecten waarin WEMO en AWL samen optrokken was het project voor ABB Striebel & John (S&J). We vroegen Jules van Hooijdonk (Projectleider bij WEMO), Harold van Pinxteren (Projectmanager bij WEMO) en René van de Meeberg (Projectmanager bij AWL) naar hun ervaringen met dit project en wat de kracht is van deze samensmelting tussen twee mooie Nederlandse machinebouwers.

“Voor dit project waren we op zoek naar een hoge mate van automatisering. We zochten naar de beste leveranciers op het gebied van technologie, projectmanagement, kwaliteit en budget. Ik ben blij met onze keuze. Om een dergelijk project te beheren, hadden we het niet beter kunnen doen. Ik heb nog steeds goede contacten met WEMO en AWL. Ze staan altijd klaar om te ondersteunen, ook in het weekend.”

Sebastian Smolka, productiemanager
ABB Striebel & John

Interview met de CEO's

Met een ijzersterke waardepropositie voor de schakel- en verdeelkastenindustrie kiezen de Nederlandse bedrijven AWL en WEMO voor een proactieve samenwerking om de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces, van coil naar cabinet, verder te automatiseren voor onze klanten.

‘We zien nog veel handarbeid en batchproductie in de schakel- en verdeelkastenindustrie’, geven de CEO’s van beide bedrijven aan. ‘De productiviteit kan dus nog vele malen beter’.

Over onze bedrijven

Over WEMO

WEMO is een familiebedrijf met meer dan 55 jaar ervaring in plaatbewerking en machinebouw. Wij ontwikkelen, bouwen en installeren volledig geautomatiseerde productielijnen voor ponsen, buigen en verbinden van plaatwerk en coilmateriaal tot een halffabricaat. Dit doen we voor onze klanten over de hele wereld. Hierbij bieden wij een combinatie van gestandaardiseerde modules en maatwerk. De standaard modules zorgen voor flexibiliteit en kostenbesparing in de toekomst, het maatwerk voor de winnende hand. Indien er een technologie nodig is van een derde partij, welke onderdeel is van de automatiseringsoplossing, integreren wij deze technieken feilloos en nemen we als systeemintegrator de verantwoordelijkheid voor het gehele project.

Over AWL

Als systeemintegrator levert AWL toegevoegde waarde als een specialist in het ontwerpen en construeren van slimme (modulaire) machines. Onze kracht zit in drie disciplines: samenvoegingstechnieken, (logistieke) automatisering en assemblagetechnieken. Ons portfolio bevat onder andere: laserlassen, booglassen, weerstandlassen, gelijmde verbindingen, optische systemen, producthantering, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid. Bij AWL richten wij ons op de automobiel-, de metaalverwerkende en de logistieke industrieën, waar een hoge mate van automatisering en een hoog niveau van flexibiliteit essentiële aspecten zijn.

Service

Ons Serviceteam bestaat uit ervaren en goed opgeleide medewerkers met een brede kennis van onze machines. Overal op de wereld werken servicemonteurs voor ons en waar mogelijk streven wij naar het bieden van service op uw productielocaties in uw eigen taal. Met ons complete serviceprogramma werken wij samen met u aan wereldwijde effectiviteit en efficiëntie.