Over AWL

AWL is een machinebouwer met een sociaal hart, een wereldspeler met een lokale ziel. Klanten heten bij ons samenwerkingspartners. Verschillende culturen, talen en landen staan binnen AWL dagelijks met elkaar in contact. Leren van elkaar, samen werken, samen leven. Wij werken aan oplossingen die deze tijd van ons vraagt, rond thema’s als digitalisering, automatisering en logistiek.

Disciplines en competenties

Als systeemintegrator levert AWL toegevoegde waarde als specialist in het ontwerpen en bouwen van slimme (modulaire) machines. Onze kracht ligt in drie disciplines: verbindingstechnologie, (logistieke) automatisering en assemblagetechniek. Ons portfolio omvat laserlassen, booglassen, weerstandslassen, lijmverbindingen, vision systemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid. AWL richt zich op zowel de automotive-, metaalverwerkings-, als logistieke branche waarbij hoge automatiseringsniveaus en grote mate van flexibiliteit essentieel zijn.

Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ondersteunen wij onze klanten overal in de wereld. Hiermee garanderen wij de globale productiviteit van onze klanten door middel van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering, machine vision en verbindingstechnologieën.

AWL is een particulier bedrijf, met meer dan 750 werknemers wereldwijd.

Ervaring en onderzoek

De voorsprong die AWL had met laserlastechniek, zorgde ervoor dat AWL de voorkeursleverancier werd voor toeleveranciers van de auto-industrie. Jaarlijks worden met AWL-machines onderdelen gemaakt voor tien miljoen auto’s wereldwijd. AWL heeft het vermogen behouden om, ondanks de grootte, snel te kunnen schakelen, om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de klant.

AWL investeert veel in onderzoek en ontwikkeling. De Research & Development-afdeling is in zes jaar tijd vervijfvoudigd in aantal medewerkers. Deze afdeling is een belangrijke schakel in de vooruitziende blik van het bedrijf en daarmee met het zekerstellen van de toekomst, in nieuwe technologieën en markten. Onze klanten profiteren hiervan mee.

De mogelijkheden en ideeën bij AWL

AWL is een bedrijf dat zich onderscheidt door goed werkgeverschap, waarbij ‘goed zijn voor de medemens’, de kern vormt. Bij AWL krijgen medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen. Dat creëert een energieke omgeving, waarin mogelijkheden en ideeën welkom zijn en bijdragen aan de beste oplossingen voor onze klanten.

AWL heeft in de afgelopen 30 jaar een reputatie opgebouwd van een bedrijf dat durft te investeren; in duurzame klantrelaties, nieuwe ontwikkelingen, technologieën, onderwijs, medewerkers én in zichzelf.

Missie & Visie

“Het is onze missie om ervoor te zorgen dat onze klanten in de automobiel- en maakindustrie de hoogste productiviteitsniveaus bereiken voor hun wereldwijde product- en logistieke processen, door het leveren van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologie.”

“In een snel verschuivende markt zijn wij ervan overtuigd dat automatisering en robotisering in de komende jaren de wereld zullen vormen waarin we leven en werken. AWL behoudt een leiderspositie door innovatie en sterk partnerschap.”

Geschiedenis