Machineveiligheid

Bij AWL staat de veiligheid van de mens voorop. Door slimme en veilige machineconcepten te maken, zorgen wij ervoor dat de veiligheidsmaatregelen niet ten koste van het productieproces gaan. Alleen dan zullen de veiligheidsmaatregelen effectief zijn en gaan mensen geen creatieve oplossingen zoeken om ze te omzeilen. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers altijd veilig werken aan de door ons geleverde machines.

Hoe zorgen wij voor veiligheid?

Alle machine-, hardware-, software- en bedradingsontwerpen worden bij AWL ontworpen met de veiligheid van de gebruiker als belangrijkste uitgangspunt. De machines voldoen of zelfs overtreffen alle wettelijke vereisten van het land en de locatie waar ze worden geïnstalleerd. Dankzij onze wereldwijde klanten hebben wij ervaring met de meest uiteenlopende lokale veiligheidsvoorschriften (CE, UL , FCC, CSA, etc.).

Van concept tot realisatie van uw machine: onze gecertificeerde machineveiligheidsexperts zijn continu betrokken en alles wordt door minimaal vier ogen gecontroleerd. Dit om er voor te zorgen dat er geen fouten gemaakt worden. Voordat de machine wordt verzonden, controleren wij altijd of alle veiligheidssystemen functioneren zoals ontworpen. Al onze processen zijn ISO 9001 gecertificeerd. Zo kunnen wij u garanderen dat uw personeel veilig aan de door ons geleverde machine werkt.

Certified Machinery Safety Expert

AWL heeft het certificaat CMSE® – Certified Machinery Safety Expert ontvangen. Dit certificaat is een wereldwijd erkende kwalificatie die een 360°-benadering van de machineveiligheid mogelijk maakt.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van onze slimme en veilige ontwerpen?

Neem dan contact met ons op.