PLC Machinebesturing

Machinebesturing is een specialisatie van AWL en een van dé voordelen om met machines van AWL te werken. Klanten kiezen voor AWL-software, omdat AWL bekend staat om haar innovaties. Hiermee zijn de klanten van AWL klaar voor de toekomst.

Elke slimme machine is voorzien van een slimme besturing. Een PLC (Programmable logic controller) is het hart van de machine, van hieruit worden alle machineonderdelen aangestuurd. AWL is gespecialiseerd in het maken van PLC-programma’s voor de merken Siemens en Allen Bradley. Voor technisch hoogstaande besturingsoplossingen bent u bij AWL aan het juiste adres. AWL-software staat bekend om zijn robuustheid, innovatie, modulariteit en moderne HMI’s.

Robuust en stabiel

Onze software bestaat uit allerlei modules die jarenlang worden onderhouden in een bibliotheek. Deze modules worden voortdurend geüpdatet met nieuwe technieken, nieuwe functionaliteiten en bugfixes. Het is dan ook niet vreemd dat klanten erkennen dat AWL-machines stabieler zijn dan die van onze concurrenten.

Innovatie

AWL is constant op zoek naar nieuwe technologische ontwikkelingen in de markt. De informatie verzamelen we door slim samen te werken met zowel klanten als leveranciers. Op deze manier zoekt en ontwikkelt AWL de beste innovaties die aansluiten bij de marktvraag. Uiteindelijk om de wens van de klant centraal te stellen.

Optimalisaties die zijn doorgevoerd, zijn het maken van een internationale architectuur en de interactie met externe systemen als Dashboard of MES-systemen. Voor de komende jaren blijft AWL zich focussen op modulaire oplossingen en flexibiliteit.

Flexibiliteit is een breed begrip, maar de software moet nog verder gaan ondersteunen in verschaling van productievolumes en het automatiseringslevel. De ondersteuning van meerdere productvarianten voor één machine wordt verhoogd. Dit betekent dat tijdsverlies door variatie verleden tijd is, er meer verschillende varianten geproduceerd kunnen worden en het veranderen van productvarianten geen softwarewijziging meer hoeft te betekenen.

HMI

AWL heeft de afgelopen jaren een nieuwe standaard ontwikkeld voor de Human Machine Interface (HMI). Gestelde doelen waren:

  • Intuïtief
  • Internationale acceptatie

Deze doelen zijn bereikt door de bediening zo dicht mogelijk bij devices te brengen die iedereen gebruikt. De navigatiemethode is afgeleid van de mobiele telefoons en de tablets waar iedereen bekend mee is. Daarnaast zijn er zoveel mogelijk iconen toegepast en waar het kon gebaseerd op de internationale standaard ISO-7000.

Al deze ontwikkelingen betekenen niet dat AWL nu uitontwikkeld is voor wat betreft HMI’s. Voor de nabije toekomst staan er weer mooie optimalisaties gepland. We gaan zien dat de PC steeds meer zijn intrede gaat doen in de machines. Dit biedt ruimte voor slimmere applicaties, waardoor er weer mogelijkheid is tot innovatieve functionaliteiten.

Wilt u ook voordeel ervaren van onze PLC-kennis?

Neem dan contact op voor meer informatie.