Pick and place

Flexibeler, efficiënter, sneller en goedkoper produceren: in zowel de automotive industrie als de maakindustrie en de logistieke sector zijn het hot topics. De slimme pick and place-oplossingen van AWL helpen u om deze doelen te bereiken. En heeft u een tekort aan operators, dan zijn onze oplossingen ideaal om bij uw machines tóch een stabiele infeed te krijgen.

Pick and place met vision

AWL ontwikkelt applicaties waarmee robots volledig automatisch producten kunnen picken of verenkelen. Het picken en plaatsen van producten gebeurt met een robot en een eenvoudige grijper, denk aan een magneet of een vingergrijper. Voor het picken vanuit een bin of vanaf een transportband zetten wij altijd vision technologie in, om te bepalen waar de robot moet grijpen. Voor het plaatsen is niet altijd vision technologie nodig, maar ook hier kan het absoluut meerwaarde bieden. Zeker wanneer de grijperconstructie voor uw product niet in staat is om nauwkeurig te plaatsen, is vision technologie een ideale toevoeging. Dankzij vision kan een onnauwkeurige grijper namelijk tóch nauwkeurig de positie van het product bepalen. Fine localization, noemen wij dit.

Een autonoom pick and place-proces

Die nauwkeurigheid is belangrijk, want een optimaal pick and place-proces begint met het nauwkeurig positioneren van de producten. Een ander voordeel is dat er een autonoom proces ontstaat. U heeft geen operator meer nodig die producten in de machine plaatst – dit gebeurt door de robot. De machine produceert uren achter elkaar zónder operator intervention. Voor u kan dit de laatste stap zijn in het volledig automatiseren van het productieproces. En zonder menselijke invloed heeft uw machine ook minder complexiteit. U hoeft immers geen werkzaamheden van operators meer te controleren.

Een robuust machineconcept met vision technologie

Onze pick and place-oplossing met vision is slim: één enkele robot pakt het product op, checkt de positie en legt het product weg. Dat is efficiënt én scheelt cyclustijd. Maar een dergelijke geïndustrialiseerde oplossing vraagt om meer dan alleen een goed vision systeem. Het complete machineconcept moet kloppen: van de robot en de grijper tot de belichtingsomstandigheden. En natuurlijk moet de gekozen vision technologie perfect aansluiten bij uw behoefte.

AWL als machinebouwer

AWL is een volwassen machinebouwer waar u dit met een gerust hart aan kunt overlaten. Wij staan bekend om onze smart robotic solutions en bouwen al jaren robuuste machines die succesvol draaien bij klanten over de hele wereld. Ook hebben we technische expertise op verschillende domeinen én kunnen we meeschalen met uw vraagstuk. Bovendien zijn we in staat om geïndustrialiseerde oplossingen te maken van nieuwe technologieën, bijvoorbeeld de pick and place-applicaties van ongedefinieerde producten.

Pick and place: interessante referenties

AWL kan software integreren van uw bestaande leverancier, maar is ook in staat om eigen software te ontwikkelen. Hieronder vindt u enkele interessante referenties, zowel met eigen software als met standaard geïntegreerde software. Voor het project bij Scania vragen wij extra uw aandacht. De oplossing die wij hier hebben geleverd, zorgt namelijk voor een jigless productie: een nieuw en innovatief machineconcept waarbij mallen niet langer nodig zijn.

Wilt u meer weten over onze pick and place-oplossingen? Neem dan contact met ons op.