Laserlassen

Hét voordeel van laserlassen is de snelheid en precisie

Laserlassen biedt, naast snelheid en precisie, hoge productiviteit, nieuwe constructiemogelijkheden en kostenbesparing. Om een hoge lassnelheid en een betrouwbaar proces te kunnen garanderen, moeten het productontwerp, het ontwerp van de mal, de geïntegreerde luchtstroom en andere randvoorwaarden van de hoogste kwaliteit zijn. Daarbij zit innovatie diep in ons DNA, wat zeer succesvolle projecten voor onze klanten oplevert.

Onze ervaring

Met meer dan 17 jaar ervaring en 180 verkochte laserlasmachines, waarmee al miljoenen onderdelen van hoge kwaliteit zijn geproduceerd, is AWL dé partner voor u. Voorbeelden van industrieën waarin deze machines actief zijn: autostoelen, body-in-white componenten, buisproducten zoals fittingen, industriële schakelkasten en batterijen.

Het ontwerpen en construeren van een laserlasmachine vereist brede kennis van veel aspecten van zowel lassen als machinebouw. Na een adviesgesprek of workshop, kunnen testonderdelen in ons Experience Center worden gefabriceerd met onze laserlasmachine met zeer hoog vermogen. Onze experts stellen hun kennis daar aan uw project ter beschikking.

Het hart van elke lasmachine is de mal. AWL heeft veel ervaring met het ontwerpen van stabiele en betrouwbare mallen. Voor de machines integreert AWL de meest geavanceerde onderdelen en staat open voor het integreren van verschillende merken lasers en robots. Dit om ons zo goed mogelijk aan te passen aan de eisen van de klant.

AWL wordt beschouwd als een van de meest representatieve machinebouwers en systeemintegratoren die laserlastechnologie toepast.

Lichtgewicht materialen

Het streven naar een hogere output en het gebruik van lichtgewicht materialen, zoals aluminium en hoogwaardig staal vereist alternatieve verbindingsmethoden. Aluminium is veel lichter dan gewoon staal en voordeliger dan met vezelversterkt kunststof of magnesium. De stijging van de populariteit van elektrische auto’s vraagt om lichtgewicht oplossingen, zodat de actieradius van het voertuig toeneemt en het gewicht van de accu’s wordt gecompenseerd. Laserlassen heeft gunstige eigenschappen voor het verbinden van aluminium en hoogwaardig staal, zoals: lage warmtetoevoer, hoge lassnelheid en korte intervallen tussen de lassen.

Kostenbesparing

Bij gebruik van laserlassen op producten met hoge productievolumes, lange lasnaden en/of veel subonderdelen, zijn de kostenbesparingen indrukwekkend. Deze besparingen worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de hoge lassnelheid, de korte intervallen tussen de lassen en de korte wisseltijden. Bovendien vallen bij cosmetische lassen, die direct zichtbaar zijn voor de klant, vaak de handmatige nabewerkingen die na het booglassen nodig zijn, weg als er met laser gelast wordt. In branches zoals de meubelindustrie kan dit tot zeer aanzienlijke kostenvoordelen leiden.

Eenvoudige robotprogrammering

In het verleden waren de meeste laserlassen overlapnaden. In de afgelopen jaren heeft AWL zich met succes geconcentreerd op het toevoegen van niet-overlappende laserlassen met industriële robots aan het portfolio. Met de unieke door ons ontwikkelde softwaretool, de AWL GeoEditor, is voor deze veeleisende toepassingen een eenvoudige robotprogrammering mogelijk.

Innovaties

Bij AWL werken experts doorlopend aan de verdere optimalisatie van de machines. Deze innovaties bestaan bijvoorbeeld uit het verbeteren van de productiviteit, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van het robotgestuurde laserlassen – laserlassen met een scannerkop op een bewegende robot – of het verbeteren van de kwaliteit, bijvoorbeeld in laserlassen die zijn geoptimaliseerd met CFD (Computational Fluid Dynamics) technologieën, waarbij de luchtstroom die nodig is voor een hoge lassnelheid met behulp van numerieke simulaties wordt geoptimaliseerd.

Bent u geïnteresseerd in onze laserlasoplossingen?

Neem contact met ons op.