Weerstandlassen

Bekende techniek, snel en betrouwbaar

Voor hoge volumes is weerstandlassen de ideale verbindingstechniek: snel, betrouwbaar en uitstekend te automatiseren. Niet voor niets wordt gemiddeld genomen de carrosserie van een auto met 3500-5000 puntlassen gelast. Als systeemintegrator heeft AWL veel ervaring met het toepassen van weerstandlastechniek, in zowel gerobotiseerd puntlassen als in het bouwen van machines voor projectielassen voor zeer diverse toepassingen.

Ook al is deze techniek al jaren bekend, toch zijn er steeds weer belangrijke nieuwe ontwikkelingen. Zo worden voor het puntlassen van aluminium nieuwe adaptieve regelingen in de lasbesturingen ontwikkeld met gebruik van krachtsensoren. AWL werkt hierin samen met gerenommeerde leveranciers van lasbesturingen.

Punt- en projectielassen

Puntlassen wordt zeer veel toegepast om stalen delen met elkaar te verbinden, maar ook voor aluminium kan puntlastechniek met succes worden toegepast. Projectielassen wordt onder andere toegepast om moeren, bouten en stiften op plaatdelen te lassen. Hiervoor hebben wij bij AWL diverse machineconcepten ontwikkeld.

Quick Motion - een snellere manier van puntlassen

Onze puntlascompetentie is stabiel, flexibel en snel!

Korte cyclustijden, efficiënt gebruik van de ruimte en eenvoudige bediening zijn vereisten voor puntlaswerkzaamheden in de veeleisende automotive industrie. Onze Quick Motion configuratie, biedt optimale flexibiliteit en hoge snelheid. AWL heeft deze configuratie ontwikkeld die de las-tot-lastijd aanzienlijk verkort. Met Quick Motion kunnen we tot wel twee seconde uw product van punt-tot-punt lassen.

Onderzoek en ontwikkeling

Al 30 jaar is AWL een erkend expert op het gebied van puntlassen. Wij verschuiven nog steeds de grenzen van de technische mogelijkheden, in nauwe samenwerking met universiteiten en leveranciers.

AWL participeert in projecten waarin onderzocht wordt hoe puntlassen ook toegepast kan worden voor het verbinden van vezel-versterkte kunststoffen door het gebruik van metalen inserts. Een onderzoek loopt hoe de elektroden-standtijd bij het puntlassen van aluminium verlengd kan worden, met als uiteindelijke doel het vergrootten van de machine-output.

Puntlassen van aluminium is complexer dan staal in termen van procesvenster, levensduur van de elektrode, parameterbepaling en kwaliteitscontrole. Door onze kennis over deze onderwerpen uit te breiden, is AWL voorbereid op toekomstige projecten met aluminium puntlassen en kunnen wij u apparatuur aanbieden met betrouwbare processen.

Ja, ik wil graag weten of weerstandlassen de beste oplossing is.