Vision

Met behulp van vision maakt AWL nóg slimmere robotoplossingen voor uw organisatie. Deze technologie – ook wel beeldherkenning genoemd – wordt ingezet om productpositities te bepalen en in sommige gevallen productfouten te detecteren. Het doel: de kwaliteit, flexibiliteit én snelheid van uw productieproces vergroten.

Wat is vision technologie ?

Met vision technologie geeft AWL uw robot als het ware ogen. We plaatsen er namelijk een vision sensor op, zoals een 2D-camera, een laser profile sensor of een 3D-camera. 2D-camera’s worden met name ingezet voor kwaliteitsinspectie en traceability, laser profile sensors voor seam tracking. Voor pick & place worden vooral 3D-camera’s toegepast. Hierbij behoren stereo vision, een laserprojector 3D-camera en een Time-of-Flight-scanner tot uw opties. De gekozen sensor creëert beelddata, die daarna geanalyseerd wordt door een CPU. Dit is een intelligent device – in de meeste gevallen een pc. Op basis van de analyse stuurt de pc informatie door naar een PLC of rechtstreeks naar de robot. Met deze informatie ‘op zak’ kan de robot met nieuwe omstandigheden omgaan. Concreet: de productposities kunnen keer op keer verschillen, maar met vision kan de robot áltijd een goed proces uitvoeren.

Een flexibel machineconcept dankzij vision technologie

Vision technologie kent vele voordelen, en het eerste voordeel is flexibiliteit. Voor veel van onze klanten wordt het steeds lastiger om in te schatten hoeveel (verschillende) producten zij moeten produceren. Met vision guided robotics worden de robotbewegingen gecreëerd door slimme wiskundige modellen en geavanceerde software. Hierdoor kan de robot met variatie omgaan en kan uw machine veel verschillende producten aan. Oftewel: u bent flexibel om op één productielijn verschillende producten of onderdelen te produceren.

Andere voordelen van vision technologie

Waar sensoren voorheen alleen de aanwezigheid van onderdelen detecteerden, wordt met vision bepaald om welk specifiek onderdeel het gaat en wat daar de positie van is. Het productieproces wordt vervolgens aangepast op dat aangeboden onderdeel, en dat zorgt voor de eerdergenoemde flexibiliteit. Een ander voordeel van vision technologie is dat de kwaliteit van de aangeboden onderdelen al in een vroeg stadium gecontroleerd wordt. Hiermee voorkomt u productieverlies. Ook wordt de mechanische complexiteit van de machine gereduceerd. En tot slot kunt u met vision uw productiekritische processen verder automatiseren – ideaal in tijden waarin goede operators moeilijk te vinden én kostbaar zijn.

Vision technologie door AWL

AWL past vision technologie toe in de logistiek, algemene industrie en automotive. Bent u actief in één van deze markten? Dan zetten wij onze kennis van machinetechnologieën en smart robotic solutions graag in om uw productieproces te optimaliseren. Wij zijn onafhankelijk en selecteren voor u het beste vision-systeem uit de markt. Ook kunnen we zelf software ontwikkelen. Een bestaande oplossing óf toch liever maatwerk: wij weten wat u nodig heeft om succesvol te zijn.

Vision technologie: een demonstratie

In ons Experience Center staan diverse proefopstellingen klaar die wij graag aan u demonstreren. Hier doen wij feasability-testen én testen wij of uw producten geschikt zijn. Nieuwsgierig geworden? Vul dan het formulier in en kom langs!