Digitalisering

Data is de sleutel tot optimalisatie

De markt is aan het veranderen en transformeert. Ook AWL maakt hier deel van uit en ontwikkelt zich van een traditionele machinebouwer tot een specialist op het gebied van machinesoftware en IT. Digitalisering creëert inzichten in de productiviteit van machines en fabrieken. En met toenemende fabrieksautomatisering wordt de behoefte naar tools om het proces te beheersen en te beheren steeds belangrijker. Door digitalisering kunnen wij u van data voorzien die helpt om uw productieproces beter te beheersen.

Voorbeeld

In de fabriek bij een klant zijn we gevraagd om de productie-output in detail te analyseren gedurende de productietijd. Een significante daling in productiviteit was te zien in de laatste 20-30 minuten van de shifts. Nadat dit was herkend, kon het probleem worden opgelost. Op deze wijze kan de klant een data gedreven verbeterproces doen. Zonder de data-analyse, zou het probleem niet bekend zijn geworden bij de fabrieksmanagers.

AWL ontwikkelt zich van een traditionele machinebouwer tot een met specialisme op het gebied van machinesoftware en de IT.

Service

We herkennen dat het verzamelen van data veel inzicht kan geven in een productieproces. AWL gaat graag met u in gesprek over hoe en welke machine- en procesdata verzameld moet worden. Deze data kunnen we voor u opslaan en visualiseren, zodat er een uitstekende mogelijkheid ontstaat om service- en probleemanalyse uit te voeren. Wilt u ook meer inzichten in machineonderhoud, procesoptimalisatie, logistiek en financiën? Bij AWL hebben we mensen in huis die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van applicaties die u daarbij kunnen helpen.

Toekomst

Hoe zien wij de toekomst? Wij geloven dat een flexibel productiesysteem met een hoog niveau van productiviteit mogelijk gemaakt gaat worden door digitalisering. Machines zullen in de toekomst zelflerende en controlerende functionaliteiten krijgen, die onze klanten ondersteunen om hun productiviteit te verhogen. Dit zal gaan om sturing van productie resultaten en preventief maintenance door productiedashboards, training-assistentie voor operators en onderhoudspersoneel en algoritmes die automatisch kwaliteit van processen bij sturen.

Geïnteresseerd in onze visie op digitalisering?

Neem dan contact met ons op.