Work object calibration

Wisselt uw machine regelmatig mallen uit? Of wordt in uw productieproces de robot soms van zijn positie afgehaald, om later weer teruggeplaatst te worden? In beide gevallen voegt work object calibration waarde toe.

De voordelen van work object calibration

Work object calibration is een ideale oplossing wanneer de mal óf de robot regelmatig van positie wisselt. Zonder deze innovatieve technologie moet een robotexpert steeds de nieuwe positie van de robot instellen – en zoals u weet zijn robotprogrammeurs schaars. Met deze eigen ontwikkelde oplossing van AWL heeft u minder of zelfs geen programmeurs nodig: uw robot gaat volledig geautomatiseerd aan het werk. Ook verbetert met deze smart robotic solution de kwaliteit van het productieproces. De volledige automatisering van de robot betekent namelijk dat elke kalibratie op éxact dezelfde manier wordt uitgevoerd.

Bekijk de work object calibration aan het werk

Hoe werkt work object calibration?

Bij work object calibration wordt op uw robot een camera geïnstalleerd. Die camera scant markers in de productieomgeving – bijvoorbeeld een label op een stellingkast – om zo het equipment te detecteren waarmee de robot zijn proces moet uitvoeren. Alle markers worden zeer nauwkeurig gepositioneerd en kunnen lichtonafhankelijk gedetecteerd worden. Op basis van zijn positie begeeft de robot zich vervolgens volledig geautomatiseerd naar zijn werkplek, waar hij dankzij de nauwkeurige positiebepaling ook nauwkeurig zijn werk kan doen.

Wilt u meer weten over deze vision-oplossing van AWL? Neem dan contact met ons op.