Staallassen

Het lassen van verschillende soorten metaal brengt uitdagingen met zich mee. Er komen nog steeds nieuwe staalsoorten op de markt en ook de lasprocessen worden steeds verder ontwikkeld. AWL blijft hierin onderzoek doen en kan daarom een grote variatie aan verbindingstechnieken toepassen.

Lassen van staal

AWL heeft ruime ervaring in het lassen van allerlei soorten staal voor de meest uiteenlopende toepassingen in de automobiel- en metaalverwerkingsindustrie. Ook de verschillende lasprocessen, zoals bijvoorbeeld puntlassen, booglassen, laserlassen en ook lijmen past AWL al vele jaren met succes toe.

Dit betekent niet dat staal geen geheimen meer heeft voor AWL en dat alle resultaten van tevoren bekend zijn. Er komen nog steeds nieuwe staalsoorten op de markt en ook de lasprocessen worden steeds verder ontwikkeld. Om het succes van een proces van te voren te kunnen verzekeren, heeft AWL veel experts in dienst, zoals een aantal IWE’s (International Welding Engineer) en IWT’s (International Welding Technologist). Ook apparatuur om tests te kunnen uitvoeren, zoals robots met de modernste booglas- en puntlasapparatuur, en zelfs een geautomatiseerde laserlascel zijn aanwezig in het Experience Center . Hiermee is AWL in staat om voor het begin van een project de haalbaarheid te beoordelen en alvast een eerste inregeling voor de lasparameters te maken.

De staalsoorten die met de AWL machines worden gelast zijn erg gevarieerd: uiteenlopend van traditioneel dieptrekstaal tot allerlei soorten roestvast staal. AWL staat open om samen met u de staalsoort voor uw project te testen en de haalbaarheid van een geautomatiseerde lasinstallatie te onderzoeken!

Heeft u een vraag aan een van onze specialisten? Of wilt u een offerteaanvraag doen?