Duurzaamheid

AWL bouwt mee aan een duurzame samenleving. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties. Bij al onze zakelijke besluiten en onze bedrijfsvoering kijken we eerst naar de mogelijke gevolgen voor onze mensen, de planeet en onze partners.

Mensen

Wij geven om onze medewerkers, dat zit in ons DNA. AWL is een plek waar mensen kunnen groeien. Wij investeren in hun ontwikkeling, want ervaren en competente medewerkers staan aan de basis van zowel ons succes als dat van onze klanten. Nu en in de toekomst. Met veel plezier werken we samen aan het verwezenlijken van onze ambities, als één team en in een veilige sfeer waar iedereen rekening houdt met elkaar. Leiderschap, ondernemingsgeest, verantwoordelijkheidsgevoel en het tonen van eigenaarschap zijn vier kerncompetenties die wij in onze mensen stimuleren. Alleen zo realiseren we onze geplande groei.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan de fysieke en mentale fitheid van onze medewerkers. Zo organiseren we sportieve activiteiten, faciliteren we preventieve medische onderzoeken, meten we onze eNPS en bieden we coaching aan.

Ten slotte speelt de kwaliteit van onze organisatie en haar medewerkers een doorslaggevende rol in het succes en de groei van AWL. Daarom schrijven onze Corporate Governance-principes voor hoe onze medewerkers zich in verschillende situaties dienen te gedragen.

Planeet

Wij willen een duurzame toekomst helpen opbouwen en een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de samenleving. Daarbij staat de veiligheid van onze collega’s, klanten en partners centraal.

Zowel binnen als buiten ons hoofdkantoor stralen we uit dat we ons verantwoordelijk voelen voor onze planeet. Met meer dan 3500 zonnepanelen op het dak ademt het gebouw duurzaamheid. We maken uitsluitend gebruik van groene stroom en het hele complex is gasvrij. Bij AWL wordt er niet alleen energie opgewekt en opgeslagen, we gaan er ook zuinig mee om. Het gebouw is volledig uitgerust met ledverlichting voorzien van bewegingssensoren. Het ventilatiesysteem circuleert schone, verse lucht. Ook de temperatuur en duurzame verwarming zijn centraal geregeld. AWL heeft een energieneutraal hoofdkantoor, waar de opslag van warmte en koude gepaard gaat met een prettig en gezond werkklimaat.

Bekijk hoe we ons hoofdkantoor verduurzaamden

EcoVadis duurzaamheidsbeoordeling

Als onderdeel van onze inzet voor de samenleving, onze mensen en het milieu, voltooit AWL elk jaar een grondige beoordeling van haar zakelijke duurzaamheidspraktijken via EcoVadis, de wereldwijde standaard voor zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen. De EcoVadis-beoordeling omvat 21 duurzaamheidscriteria verspreid over vier kernthema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. In onze laatste beoordeling, voltooid in augustus 2023, hebben we een bronzen medaille verdiend.

Partners

AWL heeft zich verbonden aan de Sustainable Development Goals van de VN (SDG’s). Deze duurzame ontwikkelingsdoelen zijn gericht op vrede en voorspoed voor de mens en de planeet. Het is een enorm project, waar wij graag ons steentje aan bijdragen. De SDG’s zijn in het leven geroepen om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrechtvaardigheid en klimaatverandering. Wij tonen ons commitment door bij te dragen aan drie van de in totaal 17 SDG’s: Kwaliteitsonderwijs, Eerlijk werk en economische groei, en Industrie, innovatie en infrastructuur.

Het resultaat van onze inspanningen delen we door vrijwillig deel te nemen aan verschillende evaluaties voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals die van NQC, Ecovadis en CDP. Daarnaast publiceren we deze gegevens in ons Duurzaamheidsverslag.