Lijmen

Geautomatiseerd lijmen

Geautomatiseerd lijmen is een technologie die sterk in opkomst is, zowel op zichzelf staand als ook in combinatie met andere verbindingstechnologieën zoals clinchen (verbinden van dunne metaalplaten zonder extra componenten of warmte) en puntlassen. Vooral in de automobielindustrie wordt lijmen steeds vaker toegepast.

Volautomatisch lijmen met robots en cobots

AWL heeft als systeemintegrator jarenlange ervaring met het integreren van lijmapparatuur op robots. Hierdoor worden de onderdelen volledig automatisch en met een constante hoogwaardige kwaliteit verlijmd. Voor kleinere series is ook lijmen met cobots interessant. Door de hoge kwaliteitseisen die aan verlijmde onderdelen worden gesteld, zijn controle en traceerbaarheid belangrijke aspecten van het productieproces. Op AWL machines kan deze functionaliteit geïntegreerd worden.

Voordelen van lijmen

Lijmen zorgt voor een continue verbinding tussen de delen. De toepassing van lijm in de carrosserie levert extra stijfheid en crashveiligheid op. Voor het verbinden van verschillende materialen, zoals staal en aluminium of metaal en kunststof, is lijmen de ideale oplossing. Lijmen wordt verder toegepast om delen waterdicht af te dichten of dunne platen te ondersteunen. Vooral in autodeuren, accubehuizingen en motorkappen is dit een veelvuldige toegepaste verbindingstechnologie.

Profiteer van onze specialistische kennis

AWL heeft de kennis in huis van European Adhesive Specialists (EAS), gecertificeerd door het Duitse Fraunhofer Instituut BIAS in Bremen. Dit geeft AWL ook de fundamentele kennis om samen met u een optimaal lijmproces voor een specifieke toepassing te ontwikkelen.

Wij hebben een uitgebreid portfolio van succesvolle lijmprojecten opgebouwd en wij kijken ernaar uit om ook van uw lijmproject een succes te maken!

Ja, ik ben geïnteresseerd in jullie geautomatiseerde lijmtechnologie!