Arvato Supply Chain Solutions installeert nieuwe intelligente robot depalletizer in warehouse

De automatisering van warehouses blijft vooruitgaan

Arvato Supply Chain Solutions blijft zich richten op innovatie wereldwijd. De supply chain en e-commerce dienstverlener heeft om deze reden een intelligente robotgestuurde depalletizer laten ontwikkelen om processen in het warehouse te versnellen. De eerste twee nieuwe robots zijn inmiddels door Arvato geïntegreerd in de warehouse processen in Venlo (Nederland) en Louisville (VS). In beide warehouses zorgen de robots al voor een aanzienlijk hogere verwerking.

“Willekeurige, gemengde dozen depalletiseren in de logistiek is nieuw, terwijl robots al vele jaren in de productie bestaan", zegt Karoline Kowalik, Logistics Engineer bij Arvato. "Robots zijn meestal goed in het uitvoeren van één taak tegelijk, maar het toevoegen van labelherkenning en verenkeling maakt het speciaal." In de logistiek hebben robots te maken met duizenden verschillende maten en vormen in snel veranderende omgevingen. Hiervoor zocht Arvato specifiek naar een aanbieder die niet alleen de robot, maar een complete turn-key oplossing internationaal kon ontwikkelen en implementeren. In samenwerking met de wereldwijde robotintegrator 'AWL' en vision-ontwikkelaar 'Fizyr' implementeerde Arvato zijn robot depalletizer (genaamd ‘Stark’). Met een flexibele grijperkop en zelflerende AI-vision software kan ‘Stark’ tot 750 verschillende dozen per uur op de lopende band plaatsen. "Nauw samenwerken was de sleutel tot succes, want er zijn weinig vergelijkbare oplossingen op de logistieke markt", legt Karoline Kowalik uit.

"Met onze eerste robotica case breiden we onze automatiseringsmogelijkheden en toolbox voor oplossingen verder uit", licht Bernhard Lembeck, Vice President Future Warehouse bij Arvato, toe. “Terugkerende processen zoals de opslag van goederen of het orderpicken kunnen vaak efficiënter en kosten-effectiever worden afgehandeld, vooral in combinatie met andere automatiseringstechnologieën zoals automatisch geleide voertuigen.”

Arvato heeft meerdere projecten in alle sectoren geïnitieerd om de automatisering in de toekomst te stimuleren en om innovatieve robotica oplossingen te implementeren. Het doel is om in de toekomst nog betrouwbaarder en flexibeler te voldoen aan de veeleisende wensen van klanten.

“Warehouse automatisering is niet alleen een optimale ondersteuning voor onze klanten bij de ontwikkeling van hun bedrijf,” benadrukt Martijn Nielen, Managing Director bij Arvato in Nederland. "Tegelijkertijd is het ook een belangrijke stap in de digitaliseringsstrategie van Arvato." De geautomatiseerde systemen en hun IT integreren bijvoorbeeld met de enorm uitgebreide cloudtechnologie van het bedrijf en genereren ook een schat aan nieuwe gegevens die Arvato gebruikt samen met zijn uitgebreide Big Data-inventaris uit de hele waardeketen om nieuwe digitale oplossingen te ontwikkelen. Innovatieve robotica oplossingen worden, volgens de consistente mening van Arvato's experts, daarom steeds belangrijker op weg naar het toekomstige logistieke warehouse. Met verschillende andere robotica oplossingen in het vooruitzicht zet Arvato zijn innovatiereis voort en wil het een voorloper zijn op de logistieke markt.

Over Arvato Supply Chain Solutions
Arvato Supply Chain Solutions is een innovatieve en internationaal toonaangevende dienstverlener op het gebied van supply chain management en e-commerce. Met behulp van de nieuwste digitale technologie ontwikkelt, exploiteert en optimaliseert Arvato complexe wereldwijde supply chain management en e-commerceplatforms voor zijn klanten. Arvato richt zich op Consumer Products, Tech, Healthcare, Automotive en Publisher en heeft zijn organisatiestructuur aangepast aan de behoeften van zijn wereldwijde klanten. Ruim 17.000 medewerkers werken op 87 locaties samen op één platform en met de nieuwste technologieën. Hierdoor is Arvato in staat om klanten optimaal te ondersteunen bij hun groeidoelstellingen.

Ga voor meer informatie naar www.arvato-supply-chain.com.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.