AWL breidt haar portfolio uit naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland

AWL-Techniek heeft donderdag 30 november ICS Robotics and Automation Ltd gekocht. ICS is een specialist in robotlassen en -automatisering in het Verenigd Koninkrijk. AWL heeft 100% van de aandelen van ICS gekocht. Het bedrijf blijft onder eigen naam en met het huidige managementteam opereren.

ICS is sinds 1989 actief in robotlassen en -automatisering. Het bedrijf heeft een sterk en tevreden klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De klanten van ICS komen uit een breed scala van industrieën waaronder de automotive-industrie, landbouw industrie en uit de medische- en algemene productie. "In hun slimme machineontwerpen zien wij een overeenkomst met AWL. ICS is voortdurend op zoek naar machinefunctionaliteiten die de beste waarde voor hun klanten oplevert." Brand van 't Hof, CEO AWL.

De medewerkers en de cultuur van ICS komen heel goed overeen met die van AWL. ICS is een bedrijf met sterke wortels en bekwaamheid in engineering dat zorgt voor zijn medewerkers, klanten en andere zakelijke partners. "Wij respecteren ten zeerste hoe Beverly en Martin Templeman hun team- en marktpositie hebben opgebouwd, op basis van sterke kernwaarden en een klantcentrale benadering." Pieter-Matthijs Fegel, CFO AWL.

ICS zal verdergaan als een onafhankelijke entiteit binnen AWL. Het bedrijf behoudt zijn eigen naam, unieke aanpak en marktpositie. Samenwerking met AWL zal worden opgebouwd. Op deze manier kunnen beide partijen hun klanten van nog betere oplossingen voorzien. "Wij zijn trots om deel te worden van zo'n succesvol wereldwijd automatiseringsbedrijf en erg enthousiast over de productverbeteringen en voordelen voor onze klanten die deze technische samenwerking hen geeft." Martin Templeman, technisch directeur ICS.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.