AWL ontvangt Europese subsidie voor onderzoek op het gebied van vision-technologie, met PRISMA

Het PRISMA-project heeft 875.000 euro subsidie ontvangen van het EFRO OP-Oost-programma. Het doel is om een integrale, adaptieve vision-technologiemethode te ontwikkelen die kan worden geïntegreerd in bestaande en nieuwe productiesystemen. Dit kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden in de automobiel-, gezondheids- en voedingsindustrie.

Binnen PRISMA bundelen de industriële bedrijven AWL, IMS, Tembo en Tolsma hun krachten. Ze werken ook samen met innovatiecentrum Perron038 en onderzoeksinstituten Hogeschool Windesheim en het Fraunhofer Project Center (FPC) van de Universiteit Twente.

De doelen van PRISMA zijn:

  1. Het verwerven van nieuwe kennis en inzichten in de werking en toepassing van state-of-the-art visiontechnologie;
  2. Het ontwikkelen van innovatieve systemen en methoden voor data-acquisitie in industriële processen op basis van visiontechnologie en sensoringsystemen voor inspectie van productkwaliteit;
  3. Creëren van nieuwe data-analysesystemen en integratie in besturingssystemen voor geavanceerde productieprocessen gericht op nauwkeurigere productie;
  4. Creëren van een creatieve collaboratieve omgeving waarin continu nieuwe technologische ontwikkelingen plaatsvinden. Dit in nauwe samenwerking tussen industrie, onderwijs en overheid.

 

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host tweejaarlijkse ondernemersbijeenkomst georganiseerd door de ChristenUnie

BRAINS project

AWL nodigt u uit voor LogiMAT 2023 (25-27 april)

AWL wint Brose Finalist Innovation Award

AWL-Techniek Holding B.V.