AWL-Techniek finalist Koning Willem I Prijs

AWL is in de race voor de Koning Willem 1 prijs in de categorie Grootbedrijf. Vandaag werd de Harderwijkse machinebouwer verrast met een videoboodschap van Martin van Pernis, bestuurslid van de Koning Willem I Stichting. Naast AWL werden ook CSU en Dura Vermeer gekozen als finalisten.

De jury was zeer te spreken over AWL: “Duurzaamheid staat bij AWL centraal wat betreft het milieu en alle betrokkenen van het bedrijf. AWL is een hightech machinebouwer voor de automatiseringsindustrie met een oog voor innovatie. Zo is AWL met recht een koploper te noemen op het gebied van digitalisering en unieke concepten binnen de branche.”

Brand van ‘t Hof, CEO van AWL: “De Koning Willem I Prijs staat voor daadkracht, innovatie en durf. Als ik kijk wat wij de afgelopen jaren gedaan hebben, hoe we als bedrijf technologisch gegroeid zijn en hoe ons business model is geïnnoveerd, dan hebben wij dit zeker laten zien. We hebben de groei doorgemaakt van puntlassen en robottechnologie, naar automatisering en producthandling. Ook op het gebied van mensen innoveren wij: opleiden, scholen en samenwerken met het onderwijs. Ik ben ontzettend trots dat wij bij de laatste drie van Nederland horen. Dit hebben wij samen gedaan".

Deze Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. Het vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Koning Willem I Prijs. De jury bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven en koningin Máxima. Zij hebben onlangs in de besloten bestuursvergadering de knopen doorgehakt.

Op 25 november wordt bekend gemaakt wie de Koning Willem I Prijs heeft gewonnen.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.