AWL-Techniek IJzersterk bedrijf 2017

Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en een groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. Het gaat om bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, dat zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ze blijven dagelijks aandacht vragen voor een veilige werkvloer, soms tegen de stroom in. Van management naar medewerker, iedereen wordt betrokken. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterkbedrijf 2017.

De jury beschrijft: “In de zagerij vroeg ik een medewerker hoe ze ervoor zorgden dat werken veilig bleef gebeuren. Hij vertelde te reageren op specifieke geluiden die collega’s veroorzaken als ze te snel willen werken. Soms hoor je dan dat bij het hijsen iets tegen een blok stoot. “Dan geef ik een hulk”, zoals hij dat noemde. Daarmee weet de ander dat die rustiger moet worden. Daarnaast beschrijft de jury in het rapport: “de hijscursussen op de markt vond AWL te licht, er werd een meer gedegen cursus gemaakt.”

AWL zet continue in op het verbeteren van de veiligheidscultuur. Zo worden nieuwe medewerkers bijvoorbeeld al ruim voor hun eerste werkdag thuis via een door AWL ontwikkelde e-learning op de hoogte gebracht van de veiligheidsregels, onveilige situaties worden door het managementteam altijd serieus genomen en tot slot wordt in het juryrapport ook de aandacht die AWL heeft voor gezond werken (door middel van het Boost Your Life programma) geprezen.

Genomineerden waren, in alfabetische volgorde:

  • AWL Techniek, Harderwijk
  • Fast and Fluid, Sassenheim
  • Kuhn, Geldrop
  • Metalco, Oisterwijk
  • SAPA, Drunen
  • Vimabo Metal Industry, Dinxperlo

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL nodigt je uit voor LogiMAT 2024!

Politieke partij BBB onderstreept belang MKB-initiatieven tijdens werkbezoek aan AWL

AWL nodigt u uit voor de Parcel + Post Expo!

AWL-Techniek Holding B.V.