CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch bezoekt AWL-Techniek

CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch bracht op vrijdag 20 januari, in het kader van het herwaarderen van de maakindustrie in Nederland, een werkbezoek aan AWL te Harderwijk. Na een warm ontvangst werd het CDA Tweede Kamerlid rondgeleid door Brand van ’t Hof, CEO van AWL en Piet Mosterd, oud-directeur AWL en grondlegger Techniek Academie en Perron038. Het bezoek stond in het teken van de Nederlandse maakindustrie, met in het specifiek de moderne industrie van nu en de toekomst, de kracht van de maakindustrie in de regio Gelderland, talentontwikkeling en de verbinding van de maakindustrie met de EU en daarbuiten.

De rondleiding begon in het Experience Center. Vanuit dit centrum biedt AWL niet alleen scholen, maar ook klanten de mogelijkheid tot het ontwikkelen van en het experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen. Aansluitend vervolgde de route zich door de assemblagehal van AWL, waar het gezelschap een rondleiding en uitleg kreeg over geautomatiseerde hightech machines. Mustafa Amhaouch heeft afgelopen maandag ook een werkbezoek aan Perron038 gebracht in Zwolle en heeft zich laten bijpraten over dit initiatief en tevens sluit dit aan bij zijn eigen notitie. Mustafa Amhaouch: “In Gelderland zit prachtige maakindustrie, AWL is daar een goed voorbeeld van. Dat onder andere gerenommeerde en mondiale automotive en logistieke bedrijven hun machines gebruiken, laat zien dat zij het verschil maken. Als Nederland en Europa moeten we dit soort maakbedrijven koesteren.”

Het bezoek werd vervolgd door een rondetafelgesprek. Centraal stond de notitie geschreven door CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch, getiteld: “Nederland maakt het verschil – pleidooi voor een strategische, offensieve, regionale industriepolitiek.” Tijdens het rondetafelgesprek ging het gezelschap in gesprek en werd de visie van AWL gevraagd op diverse thema’s als: de moderne industrie van nu en de toekomst, waar ligt de kracht van de maakindustrie in Gelderland en waar liggen de uitdagingen, het leven-lang-ontwikkelen beleid en welke Europese en internationale kansen er liggen voor de maakindustrie in Gelderland.

Brand van ’t Hof:Inzicht bieden in de thema’s binnen de maakindustrie is voor AWL belangrijk. De samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven, niet alleen regionaal maar ook over de landsgrenzen heen, is cruciaal in de wereld van automatisering.”

Tijdens het werkbezoek waren verder aanwezig: Arjen Vos - Director Strategy & Development,  Wendy de Jong - directeur Oost NL, Martin Ruiter - voorzitter VNO NCW Gelderland, Sjoerd Keijser – Business Development Manager Innovatie bij FME,  Pim Zijlstra van Landstede MBO, Wilco Mazier – wethouder Harderwijk en Daisy Vliegenthart - statenlid CDA Gelderland.

 

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Politieke partij BBB onderstreept belang MKB-initiatieven tijdens werkbezoek aan AWL

AWL nodigt u uit voor de Parcel + Post Expo!

Ontdek Robot Automatisering op PACK EXPO Las Vegas

AWL’s nieuwste innovatie: laserlasapparatuur én complete productielijnen voor bipolaire platen

AWL-Techniek Holding B.V.