Koninklijk bezoek bij AWL-Techniek

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 12 maart in het kader van de maakindustrie een werkbezoek gebracht aan AWL-Techniek te Harderwijk. AWL-Techniek is een wereldwijde partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen. Na een warm ontvangst werd de Koning rondgeleid door Brand van ’t Hof, CEO van AWL. Het bezoek stond in het teken van de technologische ontwikkelingen van AWL en educatie.

Het werkbezoek begon in de assemblagehal van AWL. Koning Willem-Alexander ging daar in gesprek met medewerkers van AWL om te praten over hun loopbaanontwikkeling bij de van oorsprong Veluwse machinebouwer. Aansluitend vervolgde de route zich langs drie projecten om de Koning meer inzicht te geven in het hightech werk van AWL; van gerobotiseerde lasmachines voor de automobielindustrie tot aan de logistieke afhandeling van hekwerken. Deze geautomatiseerde productiesystemen werden allen gepresenteerd door medewerkers van AWL.

De Koning eindigde het werkbezoek met een rondleiding door het Experience Center van AWL. Hier worden onder andere betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Vervolgens sprak de Koning met studenten, medewerkers van de afdeling Research & Development en Jacques de Groot van De Techniek Academie. Een ieder vertelde gepassioneerd over zijn of haar project bij- en de samenwerking met AWL.

Van ’t Hof: “Het was een mooi moment om AWL op deze manier te presenteren aan Zijne Majesteit de Koning. Het bezoek van de Koning valt binnen ons 25-jarig jubileum, dit maakt het feestjaar voor ons compleet. Het is fijn dat de maakindustrie een belangrijk onderwerp op de agenda is dit jaar en dat wij op de lijst van de Koning stonden om te bezoeken. Ik denk dat ik namens alle medewerkers kan zeggen dat wij ontzettend trots zijn op zijn komst.”

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Hendrikus Mulder 50 jaar in dienst bij AWL

AWL verwelkomde voor het eerst gezamenlijk hun wereldwijde klanten in het nieuwe hoofdkantoor

Sander Lensen van AWL over slimme robotoplossingen en vision technologie

AWL attends MODEX 2022, March 28-31, 2022

AWL-Techniek Holding B.V.