Onze visie op de komende tijden

Met de versoepeling van de lock-downmaatregelen in alle landen blijven we de komende weken werken in onze vestigingen in Europa en Noord- en Midden-Amerika. Het kantoor en de fabriek in China zijn sinds half maart volledig operationeel. In dit artikel geeft onze CEO, Brand van 't Hof, een overzicht van de huidige status en wat we de komende weken verwachten.

Wat is de status van de herstart voor Europa en de locaties in China, Mexico en de Verenigde Staten?

Brand van 't Hof: Het coronavirus is een probleem met wereldwijde impact. De maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen, verschillen per land. Daarom zijn ook de stappen per vestiging anders. We werken met verschillende scenario's en passen die indien nodig aan. Er werken nog steeds veel collega's vanuit huis, maar we werken weer steeds vaker op kantoor.

AWL heeft de komende vijf jaar een technologievisie ontwikkeld en toen kwam corona. Hoe ziet u deze visie in het licht van de huidige COVID-19-pandemie?

Brand van 't Hof: We staan ​​nog steeds achter deze visie. We moeten prioriteiten stellen, focussen en afstemmen op onze klanten. Beslissingen nemen is essentieel. We moeten onze middelen op de juiste plekken richten. Modularisatie, met M-Line, is voor ons het proces van het leveren van een hoogwaardig product tegen de beste kosten. We blijven onze klanten ondersteunen bij het zetten van nieuwe standaarden in hun productiemachines.

In elk aspect van ons werk zullen dingen veranderen. Verbindingstechnieken vormen het hart van ons bedrijf. We hebben een lange geschiedenis in lastechnologieën: punt-, boog- en in het afgelopen decennium met laserlassen. We weten waar we het over hebben bij lijmen, vloeiboren en andere verbindingen. We passen ons aan aan nieuwe materiële ontwikkelingen.

De industrie gaat over op digitalisering. Het biedt nieuwe manieren om de productiviteit te verbeteren. Manieren waarop we innovatie zullen ondersteunen en helpen. Als je naar onze machines kijkt, zie je steeds meer handelingrobots en logistieke apparatuur. We zijn erin geslaagd om deze knowhow en competenties naar andere markten te brengen, en dat zullen we blijven doen.

Kunnen we onze klanten de service bieden die ze van ons gewend zijn?

Brand van 't Hof: Ja, onze service wordt zoals gewoonlijk uitgevoerd. We passen ons lokaal aan de situatie aan. Als we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, vanwege reisbeperkingen, gebruiken we op games geïnspireerde oplossingen zoals augmented reality om onze klanten op afstand te helpen. Het gebruik van een mobiele telefoon als externe camera is niet in alle situaties voldoende, omdat de gebruiker zijn handen vrij moet hebben of meer technische details moet kunnen delen. Het is anders niet eenvoudig om uit te leggen wat de gebruiker waar moet doen. Dit was een groot succes, de inbedrijfstelling van een machine ging sneller en we konden problemen oplossen met de steun van collega's, waar ze ook waren.

Zijn er prognoses over hoe erg de sluiting ons als bedrijf heeft beïnvloed en welke impact dit zal hebben op onze jaarresultaten?

Brand van 't Hof: Er is een eerste prognose voor 2020 en enkele vooruitblikken voor 2021. De cijfers zijn ontnuchterend. Deze coronacrisis heeft een grote impact op ons allemaal gehad, ook op onze medewerkers. Het ziekteverzuim is gelukkig nog steeds laag. Ons personeel is de afgelopen jaren gegroeid. Helaas moeten we in deze uitdagende tijd veel dingen in het bedrijf opnieuw op één lijn brengen. Het is echter nog veel te vroeg om een ​​prognose voor het hele jaar te maken.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL nodigt je uit voor LogiMAT 2024!

Politieke partij BBB onderstreept belang MKB-initiatieven tijdens werkbezoek aan AWL

AWL nodigt u uit voor de Parcel + Post Expo!

AWL-Techniek Holding B.V.