Waarom bieden elektrificatie en connectiviteit nieuwe kansen?

AWL speelt in op de ontwikkelingen binnen de auto-industrie. Dit gebeurt onder andere door middel van onderzoek naar alternatieve verbindingsmethodes en het oplossen van nieuwe automatiseringsvraagstukken. Onze Research & Development ondersteunt daarmee ontwikkelingen die nodig zijn om de trends binnen de auto-industrie vorm te geven.

Veel van die ontwikkelingen vinden plaats op het gebied van batterijtechnologie en leiden tot forse capaciteitsvergroting en halvering van de kosten. Samen met de regelgevingen en subsidies, die Europa en Azië inzetten om CO2-reductie te stimuleren, zorgt dit ervoor dat elektrisch rijden voor gebruikers snel binnen handbereik komt.

Elektrische auto’s vormen een netwerk dat met de technologische ontwikkelingen op het gebied van processorsnelheid en 5G-netwerken klaargestoomd wordt voor autonoom rijden. Via je mobiel bestel je straks een Robocab die je snel naar je bestemming in de stad brengt. Comfortabel en goedkoop vervoer zonder parkeerproblemen , specifiek afgestemd op de individuele behoefte.

AWL bereidt zich voor op nieuwe kansen die door deze ontwikkelingen ontstaan. Zo moet de behuizing van de batterij licht van gewicht zijn, maar vooral ook sterk en dicht om het gevaar van lekkage of brand bij een crash te voorkomen. Daarnaast moet het in grote getalen te produceren zijn. Het ontwerp van de behuizing bevat vaak aluminium gecombineerd met andere materialen. In 2017 is de aanzet al gegeven met het laserlassen van profielen die in de batterijbehuizing van de nieuwe Audi E-tron gebruikt worden!

Ook autostoelen zijn aan veranderingen onderhevig. Zo onderzoeken klanten van AWL wat er nodig is om de stoel klaar te stomen voor het autonoom rijden. De stoelen van de toekomst moeten 180° kunnen draaien en de gordels moeten worden geïntegreerd. Er zijn zelfs plannen om de stoelen te voorzien van sensoren die de hartslag en bloeddruk meten. De stoel moet uiteindelijk ‘connected’ zijn met zijn omgeving.

Het gewicht van de stoel moet ook gereduceerd worden. Een grote klant van AWL wil voor 2020 stoelen produceren die minder wegen dan 10 Kg . Nu weegt een gemiddelde stoel meer dan 12 Kg! Het gebruik van exotische materialen, zoals magnesium, is hiervoor noodzakelijk.

Ongeacht de uiteindelijke uitkomst, AWL zal zich inzetten om haar klanten te voorzien van automatiseringsoplossingen die aansluiten bij de vraag.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.