Anticiperen op de gevolgen van de coronacrisis

We kunnen concluderen dat de coronacrisis een grote impact heeft op de automotive sector (onze grootste markt) en dus ook op AWL-Techniek. De afgelopen weken is er voor AWL meer duidelijkheid ontstaan over de prognose voor 2020 en 2021. Door de crisis ervaren we een forse terugval in omzet. Door middel van intensief overleg met de Ondernemingsraad hebben we de voorgenomen plannen afgestemd om door deze crisis heen te komen. Dit houdt in dat we als organisatie genoodzaakt zijn om in te krimpen, met een organisatiewijziging als gevolg.

De organisatiestructuur wordt gewijzigd. De globale organisatie zal centraal worden aangestuurd. Vanuit AWL Nederland zullen we wereldwijd onze klanten bedienen, met de nodige ondersteuning vanuit onze vestigingen. De inkrimping heeft tot gevolg dat veel tijdelijke contracten niet worden verlengd en er ook kritisch wordt gekeken naar vaste contracten. In totaal gaat het om circa 10% van de vaste contracten die worden ontbonden. De organisatie is reeds geïnformeerd over onze voornemens. In de komende periode worden de voornemens verder uitgewerkt.

“Deze crisis is impactvol voor de hele wereld. In het bijzonder ook voor de automotive markt, waar we voor een groot deel actief zijn. Om een financieel gezond bedrijf te blijven, zijn we genoodzaakt deze stappen te nemen. Kostenreductie is nodig om competitief te zijn en blijven. Een keuze die je niet wil maken, maar moet maken in deze crisis. We doen er alles aan om onze collega’s naar een passende nieuwe baan te helpen, dat past binnen de cultuur van AWL” aldus Brand van ’t Hof, CEO AWL.

We hebben een goede internationale positie opgebouwd in de markt. De markt zal ondanks de impact van de coronacrisis weer gaan aantrekken. Met ons team zullen wij verder inzetten op modularisatie binnen de machinebouw, juist de bedrijven die flexibel kunnen schakelen met hun machines komen goed door deze crisis heen. Verder hebben we succesvol projecten geleverd in nieuwe markten. Zoals gerobotiseerde assemblage machines en logistieke automatisering voor de e-commerce. Dit biedt goede kansen voor de toekomst, waarop we ons als organisatie zullen focussen.

Lees ook het artikel: Onze visie op de komende tijden

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Modulaire bouw van maatwerk machines een sprookje?

Fizyr en AWL gaan samenwerken

‘Smart customization’ een interview in AMS magazine

Veilige cobot, gevaarlijk proces

AWL-Techniek Holding B.V.