AWL-Techniek gaat een samenwerking aan met Perron038

De toekomst maak je niet alleen. Dat doe je samen. Dit is de reden dat AWL samen met nog tien andere innovatieve maakbedrijven en onderwijsinstellingen een samenwerking aangaat. Deze samenwerking heeft vorm gekregen met innovatiecentrum Perron038.

Perron038, gevestigd in één van de oudste industriële hallen in de Zwolse Spoorzone, is de plek waar hightech bedrijven en onderwijs-en onderzoeksinstellingen samenwerken met het doel om kennis te ontwikkelen en te delen in een innovatieve projectomgeving.

Grote rol voor AWL binnen Perron038

Partnerschap en innovatie zijn belangrijk voor AWL. Daarom is AWL één van de founding partners en heeft hier een prominente plek om innovatieve ontwikkelingen zichtbaar te maken en samen met partners te innoveren en te inspireren. AWL voelt een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de regio sterker te maken. Educatie is dan ook één van AWL’s pijlers: investering in onderwijs is nodig om onderscheidend te zijn in de hightech industrie. Daarom wordt samengewerkt met techniektalenten aan de technologie van de toekomst. De eerste innovatiethema’s van Perron038 zijn Collaborative Robots, Autonomous Mobile Robots, Vision Application, Sensoring en Additive Manufacturing.

Perron038 is nog volop in ontwikkeling, maar afgelopen week zijn de eerste AWL werktuigbouwkundestudenten van Windesheim gestart met hun project: Autonomous Mobile Robots. AWL zal met kennis en expertise deze studenten begeleiden en kijkt uit naar de creative visie en oplossingen van deze aanstormende talenten.

Bekijk www.perron038.nl voor meer informatie.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.