AWL-Techniek investeert in een innovatief 3D-metaal printsysteem

AWL is trots op de installatie van een innovatief 3D-metaal printsysteem op het hoofdkantoor in Harderwijk. De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in het printen van metaal en kunststoffen. Naast de twee 3D-printers die wij gebruiken, is deze 3D-metaalprinter een echte investering in de toekomst. De printer, het Desktop Metal Studio System+, is het eerste in zijn soort in de Benelux en een van de eersten in Europa.

Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL, is verheugd over de DM Studio: “De 3D-metaalprinter zorgt voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Vooral de vrijheid in ontwerp en de korte tijd van idee tot product zijn essentieel voor AWL. Wij zien een grote toekomst in additieve productie van metalen onderdelen, dit is een belangrijke reden voor deze investering. Hiermee kunnen wij onze klanten voorzien van snelle en betrouwbare oplossingen.” Met deze investering verkent AWL het potentieel dat 3D metaalprinten onze markt biedt. Wouter Zweers: “Wij zien grote kansen in toepassingen zoals robotgrijpers en lasarmaturen, maar ook ter ondersteuning van onze R&D-activiteiten.”

Het Desktop Metal Studio Systeem+ is gekozen vanwege zijn technische mogelijkheden en gebruikersvriendelijkheid. Luuk Nollet, Development Engineer bij AWL: “Bij dit systeem worden geen gevaarlijke metaalpoeders verwerkt en zijn de vereisten voor de faciliteiten beperkt. Tegelijkertijd levert het systeem hoogwaardige onderdelen en de technologie biedt een toekomstbelofte van schaalbaarheid tot hoge productieniveaus. Met het oog op de lange termijntoekomst verwachten we dat 3D-printtechnologieën deel gaan uitmaken van onze machines en diensten aan onze klanten. Het ontwikkelen van de competenties en ervaring op dit gebied zal ons helpen ons voor te bereiden."

 

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.