Fizyr en AWL gaan samenwerken

Harderwijk, 29 januari 2021

In een dynamische markt zijn flexibele automatiseringsoplossingen van essentieel belang. De logistieke markt heeft op het gebied van het automatiseren van transport al vooruitgang geboekt, maar er is nog veel te winnen door het gebruik van robots bij het omgaan met goederen. Fizyr en AWL gaan een strategisch partnerschap aan om hoogwaardige robotoplossingen aan te kunnen bieden, met name op de logistieke markt.

Als onafhankelijke systeemintegrator werkt AWL samen met verscheidene leveranciers van onder andere robots, vacuümtechnologie en vision software. AWL maakt  automatische orderpicking onder zware logistieke omstandigheden mogelijk door het integreren van de op AI (Artificial Intelligence) gebaseerde vision software van Fizyr in de machines.

“Je kunt niets op je eigen houtje voor elkaar krijgen; je hebt anderen nodig. Door middel van samenwerking kun je iets bereiken. Dit geldt ook voor de samenwerking tussen robots en de vision software van Fizyr, waarbij AWL zorgt voor de integratie. Niet alleen voor de oplossingen van vandaag, maar ook voor de oplossingen voor de toekomst.", aldus Brand van 't Hof, CEO van AWL.

AWL maakt onder andere gebruik van haar orderpickingcompetenties voor de post- en pakketbranche en de e-commerce. Zij biedt  een totaaloplossing aan die in staat is om, met behulp van geavanceerde visiontechniek, de orderpickingpunten van willekeurig geplaatste, onbekende objecten in bakken of op transportbanden te bepalen. Dankzij deze techniek ontvangt de robot de opdracht om het item op te pakken en te verwerken. De samenwerking met Fizyr heeft geleid tot een verbetering van de bestaande automatische orderpickingoplossingen van AWL.

Herbert ten Have, CEO van Fizyr: “AWL is een ideale integrator van het Fizyr-softwareproduct en levert de meest optimale robotgestuurde orderpickingoplossingen aan de veeleisende logistiekbranche. Zij beschikken over alle essentiële kennis en ervaring voor het ontwikkelen, toepassen en onderhouden van robots ten behoeve van de mondiaal toonaangevende bedrijven, zowel op het gebied van magazijnbeheer als pakketverwerking.”

Meer informatie over robotic sorting.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

Hendrikus Mulder 50 jaar in dienst bij AWL

AWL verwelkomde voor het eerst gezamenlijk hun wereldwijde klanten in het nieuwe hoofdkantoor

Sander Lensen van AWL over slimme robotoplossingen en vision technologie

AWL attends MODEX 2022, March 28-31, 2022

AWL-Techniek Holding B.V.