Robotic sorting

Online winkelen heeft een aanzienlijke opleving gekregen tijdens de wereldwijde pandemie. Door de toename van het verschepen van grote hoeveelheden goederen, het volgen van een groter aantal pakketten en het voldoen aan tijdige leveringsvereisten, willen veel retailers en pakketbedrijven nieuwe technologieën implementeren om concurrerend in de markt te blijven en de geringe arbeidspool tegen te gaan. Denk hierbij aan het gerobotiseerd sorteren en verenkelen van goederen en pakketten.

Sorteren en verenkelen

Sorteren is het proces van het identificeren van pakketartikelen (d.w.z. enveloppen, dozen, polybags, jiffybags, enz.). Vaak op een lopende band, om ze vervolgens te sorteren of verenkelen naar specifieke bestemmingen. Voor deze handmatige handeling van pakketten op de band leggen, wordt het echter steeds lastiger om personeel te vinden.

Technologie

AWL heeft de oplossing, een robotic induction solution. Wij zijn in staat gerobotiseerd en met hoge snelheid een verscheidenheid aan gangbare verpakkingsformaten en -typen te verwerken. Dit door de juiste combinatie van robottechnologie, grijpertechnologie en vision software.

Voordelen op een rij

Wat zijn de grootste voordelen van robotic sorting?

  • Zeer betrouwbaar personeel
    Door een robot in te zetten, worden geschoolde werknemers vrijgemaakt om andere taken uit te voeren. Ook kan de robot 24 uur per dag werken als dat nodig is om de productiviteit op peil te houden en om aan de leveringsvereisten te voldoen.
  • Meer volumeregeling
    Robotautomatisering kan helpen bij het verminderen van sorteerknelpunten die vaak gepaard gaan met stijgende volumevereisten.
  • Verhoogde behendigheid en nauwkeurigheid
    Gerobotiseerde sorteersystemen zijn uitgerust met vision technologie die de vorm van elk object kunnen bepalen en begrijpen hoe ze het moeten oppakken. Deze technologie werkt nauw samen met AI-software en stellen robots in staat om een breed scala aan objecten snel en betrouwbaar te picken met weinig tot geen menselijke tussenkomst. Ook kan de robot dozen nauwkeurig sorteren en verenkelen op bestemming, grootte of gewicht dankzij de ingebouwde leesmogelijkheden voor etiketten.

Samenwerking Fizyr

Als onafhankelijke systeemintegrator werkt AWL samen met verschillende leveranciers van onder andere robots, vacuümpompen en visionsoftware. Om de logistieke markt nog beter te bedienen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Fizyr, een leverancier van vision software. Door hun software te integreren in onze machine, is geautomatiseerd picken in zware logistieke omgevingen kinderspel.

Benieuwd wat AWL kan doen om uw logistieke processen te automatiseren? Neem contact op!