Het integreren van baanbrekende automatisering

Het tijdschrift Logistics Tech Outlook biedt professionals de meest uitgebreide verzameling aan technologische informatie voor de logistieke  markt. Voor een artikel in dit tijdschrift zijn onze collega's Arjen Vos (Director Strategy & Development) en Allart van de Schootbrugge (Account Manager) geïnterviewd om zo inzicht te geven in de baanbrekende robotoplossingen van AWL voor de logistieke sector. 

De logistieke markt houdt zich al tijden bezig met de cruciale vraag: “hebben bedrijven voldoende mensen om het echte werk te doen en tegen een acceptabel kostenniveau?". De arbeidsmismatch in deze markt wordt verder verergerd door het repetitieve karakter van het werk, in combinatie met de toenemende vraag van consumenten naar snellere- en zelfs specifieke levertijden. De logistieke sector wendt zich, wegens een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en stijgende arbeidskosten, tot automatisering om zo de routinetaken van het verzamelen en verpakken van goederen in het magazijn te vervangen.

Als hightech machinebouwer is AWL gespecialiseerd in onder andere technologie-integratie, logistieke automatisering en assemblagetechnieken. Met baanbrekende oplossingen voor de logistieke sector, dwingt AWL multiplicerende automatisering. AWL lost tal van operationele en arbeid gerelateerde logistieke uitdagingen op met de gerobotiseerde verenkel- en depalletiseermachines: ROSI en RODE. Material Handling Providers die met sorteermachines werken, kunnen de robotmodules van AWL eenvoudig integreren in hun systemen. De industriële robots zijn krachtig gebouwd en daardoor zeer geschikt voor magazijnomgevingen.

Geoptimaliseerde vision-systemen

De gerobotiseerde oplossingen voor het verenkelen en depalletiseren, maken menselijke handarbeid overbodig bij piece & item picking, evenals bij het sorteren en verenkelen van pakketten in e-grocery en pakketpostdistributie. De geoptimaliseerde vision-systemen van AWL’s oplossingen, zijn van toegevoegde waarde in sectoren waar robots een bepaalde set SKU's (Stock Keeping Unit) niet kunnen onderscheiden, zoals kleding, die vaak een ongelijke verpakking hebben.

ROSI

ROSI is ontworpen met hightech grijpertechnologie, waardoor de pakketten van klanten zorgvuldig worden verwerkt met de mogelijkheid om tot 1.700 picks per uur te bewerkstelligen. Gebouwd met geïntegreerde deep learning vision-software, biedt ROSI geoptimaliseerde lichtomstandigheden. Hierdoor kan het gemakkelijk gelijk gekleurde artikelen uit bulk of gesorteerde goederen herkennen. ROSI's Plug & Play-mogelijkheid is compact en mobiel en maakt ROSI veelzijdig geschikt voor elke taak die met verenkelen te maken heeft.

RODE

AWL's RODE is een willekeurig gemengde depalletiseringsoplossing. Door de integratie van geavanceerde machine learning en soft-gripping-technologie, worden de pakketten verwerkt. Gebouwd met vision-software, bepaalt de robot de grijphouding per pakket en optimaliseert het de snelheid door het gewicht on-the-fly te meten. RODE heeft de mogelijkheid om heroriëntatie van het pakket uit te voeren, op basis van labeldetectie en vereist geen menselijke handeling om dozen te picken van onstabiele gestapelde pallets.

Bekwaamde kern van engineers

Door de jarenlange ervaring binnen de automotive sector, onderscheidt AWL zich door de nadruk op industriële robuustheid, gepaard met creativiteit en competentie in engineering. AWL heeft een bekwaamde kern van engineers die in staat zijn om alle onvoorziene omstandigheden die zich in projecten kunnen voordoen, aan te pakken. Logistieke klanten aarzelen soms om robotica in te zetten binnen hun proces vanwege bijvoorbeeld de onvoorspelbare omstandigheden. In het eigen Experience Center, laat AWL zien in staat te zijn om klanten te helpen en te bewijzen dat uitdagingen graag worden aangegaan.

R&D teams met focus

Bij het betreden van de logistieke markt, had AWL de visie om een ‘enabler’ te zijn, om de markt als geheel verder te automatiseren. Binnen AWL heeft de R&D-afdeling verschillende teams opgezet die zich richten op vision-, grijper-, robot- en vacuümtechnologie. De teams blijven beschikbare technologieën onderzoeken om verder te ontwikkelen, te combineren en te integreren in één machine en deze te testen.

Maximale prestaties

AWL is uniek onder zijn collega's op het gebied van material handling, omdat het zich richt op het verfijnen van het proces van het ontwikkelen van een oplossing in plaats van alleen de oplossing zelf. Als een machine met vision- en grijpertechnologieën niet goed werkt, werkt AWL aan de integratie van deze parameters op een hoger niveau om maximale prestaties te leveren.

Innovatie roadmap

De nieuwe benadering van het bedrijf voor het formuleren van ideeën en technologieën op een roadmap voor innovatie voor de logistieke sector, onderscheidt het ook van zijn automotive collega's die kiezen voor meer projectgebaseerde levering. Vooroplopend met vision technologie en kennis, in combinatie met 30 jaar ervaring in robotica, blijkt AWL een baanbreker te zijn in magazijnautomatisering.

De gerobotiseerde oplossingen van AWL voor het verenkelen en depalletiseren, maken handarbeid overbodig bij piece & item picking, evenals bij het sorteren en verenkelen van pakketten in e-grocery en pakketpostdistributie.''

Bron: https://www.logisticstechoutlook.com/awl 

Vragen? Ga naar www.awl.nl/contact.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL nodigt u uit voor de Parcel + Post Expo!

Ontdek Robot Automatisering op PACK EXPO Las Vegas

AWL’s nieuwste innovatie: laserlasapparatuur én complete productielijnen voor bipolaire platen

RvC-lid François Carstens neemt na 12 jaar afscheid als commissaris van AWL

AWL-Techniek Holding B.V.