Piece & Item Picking

De stap naar robotisering van material handling

Tot voor kort was piece-picking met een robot onrealistisch door het brede scala aan artikelen dat in distributiecentra wordt verwerkt. Maar dankzij onze robotoplossingen met vision-en grijper technologie is dit verleden tijd.

 

In tegenstelling tot traditionele robots die alleen voorgeprogrammeerde taken kunnen uitvoeren, kunnen de picking oplossingen van AWL zich aanpassen aan dynamische industriële omgevingen en onvoorspelbare situaties opvangen. Voorbeelden hiervan zijn pieken in ordervolumes en pakketten van variabele soorten, vormen en maten.

E-commerce, post- en parcelindustrie

Onze pickcompetenties zetten wij in voor onder andere de e-commerce- en post- en parcelindustrie. We kunnen een complete machine leveren die in staat is om de pickpunten van willekeurig georiënteerde items te identificeren. Zoals in kratten of van transportbanden. Dit gebeurt door middel van vision technologie. Dankzij vision ontvangt de robot de opdracht om het item te picken en te verwerken. Vandaar dat deze technologie dan ook bijdraagt aan de maximale productiviteit en nauwkeurigheid binnen organisaties.

Vison technologie

Vision technologie is dan ook een integraal onderdeel van het complete automatiseringsproces. Voor ons is vision de ogen van robotica. AWL kan een een complete automatiseringsoplossing aan u leveren. Wij begrijpen de business waarin u opereert en definiëren graag het machineconcept waardoor u de volgende stap kunt maken. Integratie van PLC, robotica en vision software is essentieel voor stabiliteit en het bereiken van de vereiste limieten. Hiermee creëer je immers een totale automatiseringsoplossing.

Grijpertechnologie

AWL heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van de juiste grijpertechnologie en weten hoe we waarde kunnen halen uit 3D-printen. Door vision- en grijpertechnologie te combineren is onze piece picking oplossing ontstaan. Hierdoor is het mogelijk om een breed scala aan items te picken en te plaatsen en aan besteltijden op hoge snelheden te voldoen.

Met behulp van vision technologie identificeren en herkennen systemen de producten. Grijpers worden juist vaak gekoppeld aan robots, waar ze onder meer worden ingezet om producten van A naar B te verplaatsen.

Robotintelligentie

De robot die wij inzetten kan zowel zelfstandig als in combinatie met mensen op één en hetzelfde station worden gebruikt. Doordat het een modulair product is, is het heel makkelijk op te schalen. Ook is de robot in staat zichzelf te verbeteren door bij te leren. Door te signaleren wanneer een pick niet succesvol is, kan de software bijvoorbeeld continu een database met succesvolle picks laten groeien.

Benieuwd wat AWL kan betekenen om uw logistieke processen te automatiseren? Neem contact met ons op!