Nieuwjaarsontvangst Koningshuis

Ieder jaar houden Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Naast de enkele honderden gasten uit politiek & openbaar bestuur en uit diverse sectoren uit de Nederlandse samenleving, werden dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd: waaronder onze eigen CEO Brand van ’t Hof!

Brand van ‘t Hof: “Het was een leuke ervaring om deel te nemen aan de Nieuwjaarsreceptie van onze koning en koningin in het Paleis op de Dam. Delen van het paleis zijn ook opengesteld als een museum. Ik was hier met mijn gezin al een keer als museumgast op bezoek geweest. Je ziet dan echter maar een deel van het paleis. Het thema dit jaar was de Nederlandse maakindustrie. Ongeveer 40 ondernemers van bedrijven waren hiervoor uitgenodigd en we werden netjes door de Koninklijke Hofhouding ontvangen. Grote bedrijven zoals VDL Groep en Aalberts Industries, maar ook kleine start-ups die net één of twee jaar bezig zijn, waren door het koningshuis uitgenodigd.

Terwijl de uitgenodigden door de hofhouding werden ontvangen, kwamen ook de overige gasten bij de koning en koningin binnen: de hele regering, ambassadeurs van diverse landen, alle commissarissen van de koning en diverse vertegenwoordigers van verenigingen of instituten. Alle gasten stonden in een lange rij en werden langs een collage geleid met allerlei voorbeelden van de maakindustrie. Op de foto zie je dat er ook een foto van AWL op deze collage is te vinden.

Na het zien van de collage werden we persoonlijk door de ceremoniemeester voorgesteld aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima, we hebben elkaar de hand geschud! De groep verzamelde zich in de grote ontvangsthal en onder het genot van een drankje, hapje en een koninklijke bitterbal met mosterd sprak de koning ons toe. Deze toespraak is ook online te lezen. Onze koning benadrukt dat als je iets wilt bereiken, dat alleen lukt als je anderen om je heen verzamelt en met deze personen samenwerkt; want dan kom je verder. In de speech die de koning geeft noemt hij vier bedrijven, bewust niet bij naam, uit de Nederlandse maakindustrie. Ik weet wél dat het vierde bedrijf dat hij noemt een wereldwijde aanwezigheid heeft en dat het hoofdkantoor in Harderwijk zit. Ik werd er ook door anderen op aangesproken dat ze het bedrijf dat genoemd werd door de koning herkende: ik kom er zelf regelmatig en loop er dan met trots rond.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

We doen dit samen

AWL update | Coronavirus

AWL ontvangt Europese subsidie voor onderzoek op het gebied van vision-technologie, met PRISMA

Modulair – met veiligheid

AWL-Techniek Holding B.V.