Stagiaires van AWL genomineerd voor Feda Young Professional Award 2019

De jury van de Federatie Aandrijf- en automatiseringstechniek (Feda) heeft de genomineerden voor de Young Professional Award 2019 gekozen. Een groep van drie studenten die een opdracht uit hebben gevoerd voor AWL-Techniek is één van deze genomineerden. Het genomineerde AWL-team bestaat uit stagiaires van Hogeschool Windesheim en zij gaan zich presenteren tijdens de Dutch Fluid Power Transmission Conference op 10 oktober 2019. De winnaar wordt dezelfde dag bekendgemaakt.

Team Nut-Welding add-on
De teamleden Jasper Groen, Frans van Dam en Antal van Ravensteijn hebben in de periode van april tot juni dit jaar bij AWL in Harderwijk stage gelopen en de Nut-Welding add-on ontwikkeld.

Deze add-on module kan gekoppeld worden aan de M-Line machine van AWL, op de plek waar normaal een part rack is gekoppeld. Bij het gebruik van deze module werkt de operator tijdens het legen en vullen van de mal naast een cobot (collaboratieve robot). De cobot pakt losse aluminium delen en houdt ze in een mal onder een projectielasmachine. Daar wordt het deel voorzien van een bout, die in de automobielindustrie veel gebruikt wordt voor de bevestiging van aardingkabels.

De uitdaging van dit project was de integratie van de cobot in het gehele werkproces. Het doel is dan ook om klanten te laten zien wat mogelijk is binnen deze lasmachine met cobots. Dat doel is gehaald; veel klanten van AWL hebben deze toepassing gezien en reageerden enthousiast. Een cobot die simpele werkzaamheden kan uitvoeren in een ruimte die hij deelt met een medewerker, is voor hen van toegevoegde waarde voor veel verschillende toepassingen.

Young Professional Award
De Young Professional Award is de prijs vanuit Feda waarbij studententeams van HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht. Het is de vierde editie van de wedstrijd.

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.