Vanderlande en AWL bundelen krachten voor ontwikkeling gerobotiseerde small item picker

Vanderlande lanceerde een nieuwe robotpick-oplossing - Auto Induct - op de Parcel & Post Expo 2022 op 18 oktober in Frankfurt, Duitsland. Auto Induct is ontwikkeld in samenwerking met machinebouwer en robotica-expert AWL en maakt het robotisch picken van kleine items uit een bulkstroom van pakketten mogelijk.

Het partnerschap combineert de ongeëvenaarde kennis van Vanderlande op het gebied van pakketverwerkingssystemen en -processen met de toonaangevende expertise van AWL op het gebied van robotica. Auto Induct helpt koeriers-, bezorg- en pakketbedrijven het hoofd te bieden aan het tekort aan arbeidskrachten en de stijgende volumes van kleine pakketten. Het stelt hen in staat om de flexibiliteit en schaalbaarheid van hun activiteiten te vergroten en tegelijkertijd de capaciteit te vergroten.

De slimme oplossing is ontworpen om artikelen met een gewicht tussen 20 g en 5 kg te verzamelen en op een band te plaatsen voor verdere sortering - dit staat bekend als het "verenkelingsproces". Auto Induct zorgt ervoor dat elk pakket het verenkeling- en sorteerproces op de meest effectieve en nauwkeurige manier doorloopt. Testresultaten tonen aan dat de robot tot 1.500 items per uur kan oppakken.

Deze gerobotiseerde oplossing is geconfigureerd voor pakketbedrijven die een speciale lijn hebben voor kleine goederen. Alle functionaliteiten zijn bewezen in een gecontroleerde omgeving en worden getest in een operationele faciliteit in samenwerking met een toonaangevend wereldwijd pakketbedrijf.

"We zijn verheugd om met AWL samen te werken aan deze innovatieve nieuwe oplossing", zegt Mike Christman, Executive Vice-President Parcel Solutions van Vanderlande. “We vullen elkaar niet alleen aan op het gebied van expertise en technische knowhow, maar delen ook een open en eerlijke werkcultuur. Dit helpt ons om de uitdagingen en complexiteit van dit indrukwekkende project het hoofd te bieden.”

“Auto Induct is de eerste robotoplossing van beide bedrijven, die speciaal is ontworpen voor de pakketsector”, voegt Arjen Vos, Director Strategy & Development van AWL, toe. "De resultaten van ontwikkeling en testen waren positief, en al ons harde werk maakt de weg vrij voor een commerciële lancering in de tweede helft van 2023."

Deze blogs ga je ook leuk vinden:.

AWL host Veluwse Innovatieprijs & CAI Challenge Award

AWL Tech Days 2024: The Next Step!

Inspirerend bezoek van PEC Zwolle en Regio Zwolle United aan AWL

Zivid, AWL en Fizyr slaan handen in één bij Automate Show

AWL-Techniek Holding B.V.