Research & Development (R&D) is responsible for developing innovative solutions and for managing AWL's product portfolio. We make sure that our customers stay ahead in a world which in the coming years will be dominated by technology, automation and robotization. That is in our DNA.

Innovatie

We help customers so that they always keep their lead.

Door de trends in de markt te volgen, naar onze klanten te luisteren, ons gezonde verstand en onze expertise te gebruiken, kunnen wij antwoorden en oplossingen bieden voor de uitdagingen die op u en ons afkomen. Dit doen wij door innovatieprojecten uit te voeren en door te werken aan open innovaties. Open innovatie houdt voor ons in dat wij actief deelnemen en samenwerken aan innovatieprojecten met klanten, leveranciers, partners, universiteiten en kennisinstituten.

Wij zijn ervan overtuigd dat innovaties nodig zijn om vitaal te blijven voor de toekomst.

3D-Metaalprinten

AWL heeft ervaring opgedaan met het printen van metalen onderdelen in 3D. Wij willen deze techniek steeds meer gebruiken om complexe maatwerkonderdelen eenvoudig te produceren en te integreren in onze machines. Dit maakt het voor ons mogelijk om enerzijds maatwerk te bieden en anderzijds sneller machines op te kunnen leveren. AWL onderzoekt verdere mogelijkheden voor toepassing van 3D-metaalprinten in haar machines.

Cobots

De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker, omdat de productie in veel industrieën is verschoven van grote partijen met weinig variatie naar lage volumes met een hoge variëteit. Dit betekent meer variatie en meer menselijke interventie. Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om hun unieke en sterke punten bij te dragen; mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit, terwijl robots een onvermoeibaar uithoudingsvermogen leveren voor repeterende taken.

Lees meer

Vision

Voor het palletiseren van goederen, heeft AWL een robot uitgerust met een 2D-camera. Hierdoor beschikt de robot over een paar ogen die diepte-, object- en foutherkenning kan doen. Door middel van die herkenning detecteert de robot de positie van het onderdeel en de pallet en kan hij op de millimeter nauwkeurig handelen. In ons Experience Center hebben wij als AWL een testomgeving gebouwd om verschillende belichtingsmethodes en camera’s te testen.

Webbased Human Machine Interface

HMI’s verzorgen het grootste gedeelte van de interactie tussen de machine en de bediener. De HMI moet eenvoudig zijn voor de bediener, de juiste diagnose leveren voor de servicemonteur en een duidelijke visualisatie geven van de productiedata aan de fabrieksmanager. AWL is begonnen aan de ontwikkeling van een webbased HMI. Het grootste voordeel van overstappen naar een webbased omgeving, is de flexibiliteit die de technologie biedt. Zo kan de HMI straks te benaderen zijn via een laptop, panel én smartphone.

Augmented reality

Bij augmented reality (AR) wordt er virtuele informatie over de werkelijkheid heen geprojecteerd. AWL onderzoekt de mogelijkheden om AR toe te passen binnen de machinebouw.

De eerste mogelijke toepassing van AR hebben wij in een demo beschikbaar. Deze toepassing kan gebruikt worden om te controleren of de bekabeling van de mal op zijn plek ligt en of deze niet in de weg ligt voor de lastoortsen. Ook ziet AWL augmented reality als mogelijke oplossing voor smart maintenance door middel van het zichtbaar maken van operatorinstructies.

Augmented reality

Augmented reality

Bin picking

Met bin picking kan de robot willekeurig gepositioneerde onderdelen uit een box halen. AWL past deze applicatie toe om machines automatisch te laden. Hoog tempo en exacte precisie worden gerealiseerd door geavanceerde algoritmen. Voor bin picking is het belangrijk om de juiste scanner te selecteren voor de lokalisatie van onderdelen, het ontwerpen van een goede multi-grijper om een optimale picking en geavanceerde simulatie van de route is nodig om botsingen te voorkomen en het succes te verbeteren. AWL heeft een sterke ervaring opgebouwd in vision-toepassingen die toegepast kunnen worden vergaand geautomatiseerde productieomgevingen over de hele wereld. Hierdoor kunnen onze klanten machines exploiteren met minder operators (nodig vanwege de schaarste aan werknemers), hogere kwaliteit en een betrouwbare kwantitatieve output.

Self-Driving Vehicle

Een SDV (Self-Driving Vehicle) is een robot die gebruik maakt van laserwaarneming en artificial intelligence om zichzelf te navigeren van A naar B. SDV’s worden onder andere in geautomatiseerde fabrieken of magazijnen toegepast om materialen te vervoeren. Met oog op de geautomatiseerde toekomst, waaronder Made in China 2025, onderzoekt AWL naar de toepassingen van de SDV in de productieprocessen van onze klanten.


GeoEditor

De AWL GeoEditor is een smart applicatie die AWL ontwikkeld heeft om eenvoudig robots te kunnen programmeren voor het laserlassen van complexe vormen. De GeoEditor maakt het mogelijk om vanuit een CAD-programma een complexe vorm te laden. Daarna kunnen direct op het bedieningspaneel van de robot optimalisaties en correcties op de beweging worden aangebracht. De programmeertijd verkort je zo van meerdere uren naar enkele minuten. De GeoEditor levert op deze manier een verkorting van de levertijd. Daarnaast vereenvoudigt de GeoEditor het onderhoud van de lasprocessen van onze klanten en vergroot het de flexibiliteit om op proces-/productwijzigingen in te spelen.

Inline procescontrole bij laserlassen

Met de machines van AWL worden vaak veiligheidsrelevante onderdelen gelast, zoals onderdelen van de autostoel waarbij de stoel in het geval van een ongeluk de inzittende beschermt. Daarbij is hoge kwaliteit van een constant niveau vereist. Onze inline procescontrole bij het laserlassen is een geautomatiseerd kwaliteitscontroleproces, waarbij tijdens of direct na het laserlassen gecontroleerd wordt of de laserlasnaad met de juiste kwaliteit gelast wordt. Met de inline procescontrole zorgt AWL voor een betrouwbare productie en een bewijsbare kwaliteit.

Start-stop-tijden met booglassen

AWL is de start-stop-tijden aan het analyseren en verbeteren waardoor de output voor een robot-booglas-combinatie kan worden verhoogd. Het resultaat tot nu toe is dat wij significante verbeteringen in procestijden hebben gerealiseerd. Samen met de robotleveranciers verbeteren wij de robotsoftware voor de toekomst.

Would you like to know more about our innovative solutions?

Neem contact met ons op

DO YOU WANT TO WORK HERE?

View the latest vacancies below.

 • Stage

  • Stagiaires
  • student

  Bij AWL vinden wij trainen en opleiding ontzettend belangrijk. Jaarlijks werken wij met ongeveer 60 gemotiveerde en enthousiaste studenten. Wij vinden het belangrijk dat jij relevante praktijkervaring kunt op doen en jezelf binnen jouw vakgebied verder kan ontwikkelen. Wij bieden jou een uitdagende werkplek die een beroep doet op jouw creativiteit en ontwikkeling.

  Solliciteer nu!

 • System Engineer

  • PLC Controls Engineering
  • professional

  Ben jij een ervaren Software Controls Engineer met affiniteit op het gebied van machineveiligheid? Ambieer jij een positie in een zeer bevlogen team waarin je breed inzetbaar bent en actief een bijdrage kunt leveren aan een innovatief en snel groeiend bedrijf? dan zijn wij op zoek naar jou!

  Solliciteer nu!

 • Hardware Engineer

  • AWL NL
  • professional

  Als Hardware Engineer ben je een belangrijke schakel in het ontwikkel proces van de complexe geautomatiseerde machines van AWL. Je vertaalt het salesdocument en de klantspecificatie naar de benodigde elektrotechnische ontwerpen. Je bent expert op elektrotechnisch gebied en draagt zorg voor de beste oplossing.  Je adviseert de projectleider en werkt nauw samen met andere collega’s van de Mechanical Engineering en PLC Control Engineering.

  Solliciteer nu!

 • Field Service Coördinator

  • Service
  • professional

  Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid dat vraagt om een proactieve en klantgerichte houding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Solliciteer nu!

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top