Robotic verenkeling

Online winkelen blijft toenemen ten opzichte van de traditionele detailhandel. De noodzaak om grotere hoeveelheden goederen te verzenden in steeds kleinere leveringsvensters, betekent dat retailers en pakketbedrijven nieuwe technologieën willen implementeren om concurrerend te blijven.

Verenkelen en Sorteren

Sorteren is het proces van het identificeren van pakketartikelen, zoals dozen en enveloppen. Verpakkingsitems worden vaak via een lopende band verplaatst, om ze vervolgens te sorteren of te verenkelen naar specifieke bestemmingen. Veel bedrijven geven aan moeite te hebben om personeel te vinden voor deze handmatige handelingen.

Technologie

Ontmoet ROSI: onze robotic singulating oplossing. Wij zijn in staat gerobotiseerd en met hoge snelheid een verscheidenheid aan gangbare verpakkingsformaten te verwerken. Wij kunnen dit doen door de juiste combinatie van robot-, grijp- en vision technologie.

Voordelen op een rij

Wat zijn de grootste voordelen van robotic sortation?

  • Zeer betrouwbaar personeel
    Door een robot in te zetten, kunnen geschoolde werknemers andere taken uitvoeren. Ook kan de robot 24 uur per dag werken als dat nodig is.
  • Meer volumeregeling
    Robotautomatisering kan helpen bij het verminderen van sorteerknelpunten die vaak gepaard gaan met stijgende volumevereisten.
  • Verhoogde behendigheid en nauwkeurigheid
    AWL’s robotiseerde sorteersystemen zijn uitgerust met vision technologie die de vorm van elk object kunnen bepalen en begrijpen hoe het opgepakt moet worden. Deze technologie werkt nauw samen met AI-software en stellen robots in staat om objecten snel en betrouwbaar te picken met vrijwel geen menselijke tussenkomst. De robot kan dankzij ingebouwde leesmogelijkheden voor etiketten, de dozen nauwkeurig sorteren en verenkelen op bestemming, grootte of gewicht.

Samenwerking Fizyr

Als onafhankelijke systeemintegrator werkt AWL samen met verschillende leveranciers van onder andere robots, vacuümpompen en visionsoftware. Om de logistieke markt nog beter te bedienen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Fizyr, een leverancier van vision software. Door hun software te integreren in onze machine, is geautomatiseerd picken in zware logistieke omgevingen kinderspel.

Benieuwd wat AWL kan doen om uw logistieke processen te automatiseren? Neem contact op!