Technologie

Met onze technologieën onderscheidt u zich van de rest.

AWL garandeert uw wereldwijde productiviteit door middel van betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën. Met slimme, flexibele machines, innovatieve technologieën, intuïtieve en ergonomische machinebediening en geïntegreerde kwaliteitscontrole, geven wij u hét onderscheidend vermogen.

Technologieën op het gebied van lassen en lijmen, maar ook het gebruik van Vision en kwaliteitscontrole zorgen voor state-of-the-art oplossingen. Wij vertellen u graag iets meer over een aantal technologieën waarin wij ons gespecialiseerd hebben.

Laserlassen

AWL is een ervaren integrator en ‘early adopter’ op het gebied van laserlassen. Laserlassen biedt snelheid, precisie, hoge productiviteit, nieuwe constructiemogelijkheden en kostenvoordelen. Om een hoge lassnelheid en een betrouwbaar proces te kunnen waarborgen, moet veel aandacht aan goede luchtbehandeling worden besteed. Op deze gebieden heeft AWL jarenlange ervaring en zit innoveren diep in het DNA, wat leidt tot zeer succesvolle projecten voor onze klanten.

AWL wordt gezien als een van de meest toonaangevende machinebouwers en systeem integrators die laser-, boog- en weerstandslastechnieken toepassen.

Weerstandlassen

Weerstandlassen biedt veel potentie voor het produceren en leveren van geautomatiseerde productie-equipment. Deze techniek wordt in veel industrieën vooral voor grote volumes gebruikt. In de ontwikkeling van materialen voor o.a. lichtgewicht doeleinden spelen hoge-sterkte stalen, aluminium en vezel versterkte kunststoffen een steeds grotere rol. In projecten zien we een toepassing van verschillende soorten en nieuw ontwikkelde materialen. Bij al deze ontwikkelingen is weerstandlassen één van de verbindingsprocessen die mee ontwikkelt om geschikt te zijn voor deze materialen. Bij weerstandslassen kunt u denken aan puntlassen, projectielassen, rolnaadlassen en stiftlassen.

Booglassen

In de metaalverwerkende industrie is het booglassen een gerenommeerde verbindingsmethode. Met dit proces kunnen veel metalen gelast worden, zoals bijvoorbeeld staal, rvs en aluminium. Het merendeel van onze klanten gebruikt deze techniek gecombineerd met robot-automatisering. Bij booglassen kunt u denken aan MIG-/MAG-lassen, MIG-solderen en TIG-lassen.

Mallen

De kwaliteit van de mal is cruciaal voor stabiele producties met een hoog volume. De mallen van AWL garanderen de kwaliteit van uw eindproduct en de flexibiliteit bij het instellen van het lasproces. Onze mallen zijn geschikt voor een breed aantal verbindingstechnieken, van lijmen tot puntlassen. Ook zien we een sterke toename voor laserlassen. Deze mallen worden geïnstalleerd van Duitsland tot Zuid-Afrika en van China tot de Verenigde Staten. Wij garanderen uw wereldwijde productiviteit door mallen te ontwikkelen van de hoogste stabiliteit en kwaliteit.

Lasersnijden

Lasersnijden biedt de mogelijkheid om snel, nauwkeurig en flexibel onderdelen te maken en aan te passen. Lasersnijden kan ook goed met een robot worden gecombineerd, waardoor de flexibiliteit van de machine nóg verder toeneemt. Met een lasersnijrobot is het namelijk mogelijk om de delen flexibel aan te passen, contouren te veranderen, of gaten per deel te snijden.

Snelheid, flexibiliteit, bedieningsgemak, onderhoud en service van de machines zijn essentieel!

Lijmen

Lijmen zorgt voor een continue verbinding tussen de delen. De toepassing van lijm in de carrosserie levert extra stijfheid en crashveiligheid op. Voor het verbinden van verschillende materialen, zoals staal en aluminium of metaal en kunststof, is lijmen een ideale oplossing. Lijmen wordt verder toegepast om delen waterdicht af te dichten of hierbij te ondersteunen. Vooral in autodeuren en motorkappen is dit een veelvuldige toegepaste verbindingstechniek.

Vision

Voor het palletiseren van goederen, heeft AWL een robot uitgerust met een 2D-camera. Hierdoor beschikt de robot over een paar ogen die diepte-, object- en foutherkenning kan doen. Door middel van die herkenning detecteert de robot de positie van het onderdeel en de pallet en kan hij op de millimeter nauwkeurig handelen. In ons Experience Center hebben wij als AWL een testomgeving gebouwd om verschillende belichtingsmethodes en camera’s te testen.

Kwaliteitscontrole

De door AWL ontworpen productielijnen worden regelmatig uitgebreid door het gebruik van automatische assemblagemachines. Logistieke handeling zoals product-toevoersystemen zijn de basis van automatisering van productielijnen en zijn daarom als werkstation bij AWL in totaaloplossingen onmisbaar. De betrouwbaarheid, nauwkeurige en efficiënte toevoer van producten is afhankelijk van de exacte handeling van deze benodigde items. Functies als sorteren, oriënteren, positioneren en detecteren moet snel, veilig en betrouwbaar worden uitgevoerd.

Traceability

Traceability is het verzamelen van data door het gehele productieproces heen, waaronder: machinestatus, procesverandering en producthistorie. Door deze data te combineren en te analyseren, kunnen productieprocessen worden geoptimaliseerd. Een goed traceability-systeem brengt namelijk kritieke punten in een productieproces aan het licht. Door de data-gedreven machinebesturing is AWL erg flexibel in het integreren van traceability-systemen. Er kan zelfs gebruik gemaakt worden van traceabilty-data binnen een machine.

Cobots

De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker, omdat de productie in veel industrieën is verschoven van grote partijen met weinig variatie naar lage volumes met een hoge variëteit. Dit betekent meer variatie en meer menselijke interventie. Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om hun unieke en sterke punten bij te dragen; mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit, terwijl robots een onvermoeibaar uithoudingsvermogen levreen voor repeterende taken.

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact met ons op

Wilt u bij ons werken?

Bekijk hieronder de nieuwste vacatures.

Tactisch Planner

The Netherlands

Solliciteer nu!

Product Manager R&D

The Netherlands

Solliciteer nu!

PLC Control Engineer

The Netherlands

Solliciteer nu!

Robotprogrammeur

The Netherlands

Solliciteer nu!

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top